TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Legalább 10 bank érintett abban az ügyletben, mely során amerikai pénzintézetek több, mint 17 milliárd dollárt helyeztek befektetési alapokban, hogy elkerüljék az adófizetést. A feltárt esetek miatt most az ügyészség eljárást indít.

Az amerikai adózási rendszer sajátosságaival életek vagy visszaéltek a bankok - ez lesz a kérdés azon vizsgálat során, amelyről a The Wall Street Journal tudósított. Az érintett pénzintézetek között említi a beszámoló az USA 3. legnagyobb bankját a Bank of America, de érintett a legnagyobb megtakarítási és hitelalap is a Washington Mutual. A legnagyobb összeget a Bank of America esetében tárták fel, amely 8 milliárdot helyezett alapokba, mintegy 750 millió dollárt megspórolva ezzel.

Az ügy érdekessége, hogy a vállalatok nem maguktól fedezték fel az adózási kiskaput. Az ügyletek lebonyolításában nem csak tanácsadóként, de lebonyolítóként is részt vett a KPMG. A könyvvizsgálásról ismert vállalat áll ugyanis azok az alapok mögött, amelybe a pénzintézetek az adókerülő dollárjaikat fektették.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.