TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Február 16-ig kell beadni adóbevallásukat az egyéni vállalkozóknak és az áfa-fizetésre kötelezett adózóknak. Ebbe a körbe tartozik az evázók nagy része.

Az evát választók most először vallják be jövedelmüket az új adónem szerint. Az ebbe a körbe tartozó adózók a rájuk vonatkozó kedvezményeket csupán akkor érvényesíthetnek, ha volt külön szja-köteles jövedelmük.
Az evát a vállalkozási tevékenységhez kapcsolódó összes bevétel alapján kell számolni, beleértve az áfát és az év végéig kiszámlázott, de még be nem érkezett tételeket is.

Az adóelőleget az első három negyedévet követő hónapok 12. napjáig kellett befizetniük az evázóknak. A negyedik negyedévi összeget a bevallás beadásának határidejéig kell befizetni az előlegek figyelembevételével. Amennyiben a tényleges adómértéket meghaladja a befizetett előleg, az adózó február 16-a után igényelheti azt vissza az adóhatóságtól.

Az evázó egyéni vállalkozóknak nem kell szja-bevallást kitölteniük, azonban az szja-hoz kötődő adókedvezményeket és adójóváírást sem érvényesíthetik. Az evázó adóalany csak abban az esetben élhet szja- vagy egyéb kedvezményekkel, ha munkaviszonyból származó, vagy egyéb összevonandó jövedelme van. Az eva hatálya alá tartozó és az egyéb összevonandó jövedelmekről különböző űrlapon kell értesíteni az adóhatóságot. (A Napi Gazdaság cikke nyomán)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.