2017. augusztus 4. 06:53

82,6 millió fő választotta 2016-ban a bagett és a békacomb földjét, ezzel Franciaország maradt a turisták első számú úti célja.

Franciaország maradt a turisták első számú úti célja tavaly, az Egyesült Államok és Spanyolország szinte azonos eredménnyel került a rangsor elejére.

Arnold Schwarzenegger kitakar egy turistacsoportot az Eiffel-toronynál, igaz, nem 2016-ban, hanem idén (Pantip)

Az ENSZ szakosított szervezete, a Turisztikai Világszervezet adatai szerint tavaly 82,6 millióan látogattak el Franciaországba, a turisták száma valamivel több mint 2 százalékkal csökkent 2015-höz képest.

A második helyezett Egyesült Államokban 75,61 millió turista járt, számuk 3 százalékkal csökkent az előző évhez képest. Spanyolországot viszont több mint 10 százalékkal több látogató, 75,56 millió külföldi utazó kereste fel.

Spanyolország az utóbbi két évben részben annak köszönheti a turizmus virágzó fejlődését, hogy az utazók egy része kerüli az olyan korábban kedvelt célpontokat, mint Egyiptom vagy Törökország, illetve a merényletek által sújtott nagy európai városok.

Kína (59,3 millió turista) és Olaszország (52,4 millió látogató) került a negyedik és ötödik helyre, csakúgy mint 2015-ben. Nagy-Britannia a hatodik helyen futott be, majd Németország, Mexikó, Thaiföld és Törökország következik.

A turizmusból származó bevételek rangsorában viszont messze az Egyesült Államok vezet, az idegenforgalom tavaly 206 milliárd dolláros bevételhez juttatta az észak-amerikai országot. Ehhez képest messze lemarad még a második helyezett Spanyolország is a nagyjából 60 milliárd dolláros bevétellel, amelynek értéke 6,7 százalékkal emelkedett 2015-höz képest.

Thaiföld és Kína után Franciaország csak az ötödik helyre került 42 milliárd dollárral, míg Nagy-Britannia négy helyet zuhant, a 34 milliárd dollár csak a hetedik helyre volt elég. A lecsúszás részben azzal magyarázható, hogy az angol font árfolyama jelentősen csökkent a dollárhoz képest az európai uniós tagságról tavaly júniusban tartott népszavazás után.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.