TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalhoz (APEH) 2004. március 12-ig 1.120.987 személyi jövedelemadó-bevallás érkezett. Ebből az adóhivatal munkatársai 1 031 443-et dolgoztak fel, ami negyedével több a tavalyinál - tájékoztatott az APEH.

A feldolgozott több mint egymillió bevallás nagyjából egytizedénél fordult elő, hogy az adózó év közben több előleget fizetett be (vagy vontak le tőle), mint amennyi az adókötelezettsége. Március 12-ig 112 ezer ilyen adóbevallás elkészítőjének utaltak vissza összesen 8,1 milliárd forintot. Az egy adózóra jutó visszautalás tehát megközelítőleg 72 ezer forint volt.

Az adóhivatalnak törvény szerint a bevallás beérkezésétől (tehát nem a postára adástól) számítva harminc napja van arra, hogy azt nyilvántartásba vegye, feldolgozza, szükség esetén lefolytassa az előzetes ellenőrzést, valamint előleg-túlfizetés esetén a többletet visszautalja az adózónak.

Ha az APEH ezt a határidőt túllépi, késedelmi kamatot kell fizetnie. Az adóhivatal idén eddig 313 esetben lépte túl ezt a harmincnapos határidőt, és összesen 116 893 forintnyi késedelmi kamatot fizetett ki.

Kapcsolódó anyagok
Kevés adót fizet vissza az APEH
Megduplázódott az internes adóbevallások száma

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.