2017. augusztus 18. 11:00

Az MKKSZ zöld számon várja a méltánytalanságot elszenvedők hívását.

Ingyenes hívható zöld számon várja a méltánytalan munkahelyi bánásmódban részesülő közigazgatási és közszolgálati dolgozók jelentkezését a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. Az akció részleteiről jövő hétfőn számol be a szervezet elnöke, Boros Péterné.

Ha más megoldás már nincs 

Az MKKSZ - mint azt korábban írtuk - akciót indít augusztus 21-től, melynek során a csatlakozó államigazgatási egységeknél a vonatkozó szabályokat pontosan betartva történik majd a munkavégzés. Ez azt jelenti egyebek mellett, hogy a 8 órás munkaidőt is be fogják tartani a hivatali dolgozók, vagyis arra lehet számítani, hogy lassulni fog az ügyintézés. A túlórázás nélkül ugyanis képtelenségnek tűnik az ügyhátralék ledolgozása.

Aközigazgatásban és a közszolgálatban a siralmas munkabérek miatt egyre nagyobb a szakemberhiány - írta az MKKSZ. A folyamatos működést a munkáltató - vagyis az állam - a bérek rendezése helyett "trükközéssel" próbálja megoldani, így gyakori például a kettős jelenléti ív, vagy a szabálytalan túlmunka.

A szervezet szerint a törvények nem csak a munkavállalókra, de a munkáltatókra is vonatkoznak, még akkor is, ha az nem más, mint az állam.

Az MKKSZ a 0613384271 ingyenesen hívható telefonszámon várja a munka szabályainak megszegéséről szóló bejelentéseket - akár névtelenül is.

Az akció első szakasza jövő hétfőn indul, és október 7-én, a Tisztes Munka - Tisztes Munkabér szakszervezeti világnapján zárul.

mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.