2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az MKKSZ zöld számon várja a méltánytalanságot elszenvedők hívását.

Ingyenes hívható zöld számon várja a méltánytalan munkahelyi bánásmódban részesülő közigazgatási és közszolgálati dolgozók jelentkezését a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. Az akció részleteiről jövő hétfőn számol be a szervezet elnöke, Boros Péterné.

Ha más megoldás már nincs 

Az MKKSZ - mint azt korábban írtuk - akciót indít augusztus 21-től, melynek során a csatlakozó államigazgatási egységeknél a vonatkozó szabályokat pontosan betartva történik majd a munkavégzés. Ez azt jelenti egyebek mellett, hogy a 8 órás munkaidőt is be fogják tartani a hivatali dolgozók, vagyis arra lehet számítani, hogy lassulni fog az ügyintézés. A túlórázás nélkül ugyanis képtelenségnek tűnik az ügyhátralék ledolgozása.

Aközigazgatásban és a közszolgálatban a siralmas munkabérek miatt egyre nagyobb a szakemberhiány - írta az MKKSZ. A folyamatos működést a munkáltató - vagyis az állam - a bérek rendezése helyett "trükközéssel" próbálja megoldani, így gyakori például a kettős jelenléti ív, vagy a szabálytalan túlmunka.

A szervezet szerint a törvények nem csak a munkavállalókra, de a munkáltatókra is vonatkoznak, még akkor is, ha az nem más, mint az állam.

Az MKKSZ a 0613384271 ingyenesen hívható telefonszámon várja a munka szabályainak megszegéséről szóló bejelentéseket - akár névtelenül is.

Az akció első szakasza jövő hétfőn indul, és október 7-én, a Tisztes Munka - Tisztes Munkabér szakszervezeti világnapján zárul.

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!