2013. február 28. 19:07

Most lehet jó üzletet csinálni Magyarországon - mondta libanoni üzletembereknek Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Bejrútban a libanoni-magyar üzleti fórumon, ahol arról is beszélt, hogy tíz százalék alatti szja-kulcsot szeretne, ehhez azonban még idő kell.

A hivatalos látogatáson a közel-keleti országban tartózkodó magyar kormányfő kijelentette: az arab üzletemberek előtt vissza nem térő lehetőség áll, mert a magyar gazdaság már versenyképes, ugyanakkor a gazdasági növekedés az idén fog beindulni. Így Magyarországon az árak még lent vannak, ma még minden olcsóbb, mint lesz egy vagy két év múlva, ma még könnyebb élni az üzleti lehetőségekkel - mutatott rá. "Most lehet jó üzletet csinálni Magyarországon, ebben az évben és a következőben" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy azután már felértékelődés lesz tapasztalható Magyarországon és általában a közép-európai térségben.

A miniszterelnök szerint az arab befektetőkkel leginkább a magyar energiaszektorban, a víz- és hulladékgazdálkodás, a járműipar, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén lehet sikeres együttműködést kialakítani. Az üzletembereknek elmondta azt is, hogy Magyarország manapság inkább az előnyeit élvezi annak, hogy nem része az eurózónának, mert így a magyar gazdaság rugalmasabb, távolságot lehet tartani a sikertelen európai intézkedésektől. "A saját nemzetgazdaságunk testére szabott politikát folytathatunk" - jegyezte meg.

A magyar gazdaság helyzetét értékelve jelezte, a személyi jövedelemadó (szja) mértéke egykulcsos, 16 százalékos, ami "Európában szép sikernek számít", ő azonban ennél is kisebbet, 10 százalék alattit látna szívesen, de ehhez még idő kell. Orbán Viktor úgy összegezte, hogy ma Magyarország az európai térség egyik legversenyképesebb gazdasága.

Az európai gazdaságról szólva azt mondta, Európa túl gyengének bizonyult ahhoz, hogy elviselje az Amerikából érkezett pénzügyi válság lökéshullámait, ezért a kontinens gazdasága ma bajban van, és ha nem nyit a világ élénkebb gazdasági térségei felé, akkor nem tud úrrá lenni a problémáin. Közölte: megállapodtak az arab kamara vezetőjével, hogy ezentúl minden évben lesz magyar-arab gazdasági csúcstalálkozó, az egyik évben Magyarországon, a másik évben egy arab országban.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.