2017. május 19. 06:14

Egy elhibázott politika lenyomatának nevezte az Európai Parlament (EP) Magyarországgal szembeni szerdai határozatát Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint valójában egy "Soros-jelentésről" van szó. A kormányfő beszélt egy 10 éves gazdasági tervről is, amelyet még 7 éve dolgoztak ki Varga Mihállyal és Matolcsy Györggyel.

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió 180 című műsorában azt mondta, a Magyarországot érő támadások mögött a migráció áll, létezik ugyanis egy olyan európai érdekközösség, amelynek célja évi több százezer idegen behozatala Európába. Ennek a gondolatnak az "atyamestere", részben finanszírozója, szervezője Soros György - tette hozzá, úgy fogalmazva: a "Soros-féle csapatok" Brüsszelben elszántak.
   
Orbán Viktor lehangolónak nevezte, hogy a nemzetállamok nem kapják meg a tiszteletet az európai intézményekben dolgozóktól.
   
A miniszterelnök hangsúlyozta: ki kell tartani a magyar nemzeti érdekek mellett.
 
 

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy ez az MTI-kishír is háromszor említi az aktuális főgonoszt, hogy az üzenet biztosan célba érjen.
 
A kormányfő egyébként beszélt arról is, hogy meg kell védeni - nyilván a Soros által irányított uniós bürokratáktól - a "béremelésekre és az alacsony adókra épülő" magyar gazdaságpolitikát.
 
Ha ez sikerül, 2020 körül a magyar gazdasági növekedés elérheti az 5 százalék fölötti tartományt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Úgy fogalmazott: ez a 2010-ben elhatározott gazdasági terv utolsó szakasza a pénzügyi stabilizálás, az 1-3, majd a 3-5 százalék közötti gazdasági növekedés elérése után.
 
Életszerűen is látom, hogy hogyan mozog a magyar gazdaság, vannak a naptáramban beruházás-átadások - szemléltette.
 
Az adócsökkentés továbbra is kulcskérdés Magyarországon. A 2017-es és 2018-as év is erről szól. Sokfajta adó van Magyarországon. A forgalmi adók esetében a létfenntartáshoz szükséges cikkeknél hajtunk végre jelentős áfacsökkentéseket - sorolta.
 
Bár ennek a gazdaságpolitikának a szülőatyja Matolcsy György, a végrehajtója pedig Varga Mihály, azért ne feledkezzünk meg a kamara szerepéről, Parragh László elnökről, akik látják a gazdaság valós folyamatait
- emelte ki. Legutóbb például a kereskedelmi és iparkamara jelzései alapján született a hosszú távú bérmegállapodás.
    
A kormányfő beszélt a kabinet demográfiai célkitűzéseiről is, amelynek lényege, hogy 2030-ra a magyar nemzet egy olyan közösség legyen, amely képes magát reprodukálni, a termékenységi mutató 2,1 legyen.

Ehhez sok eszközre van szükség - mondta -, egyebek mellett családtámogatásra, a munkavállalás könnyítésére és az oktatási rendszer átalakítására. 
 
via MTI és portfolio.hu