TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vezető európai gyógyszergyártótól, a brit bejegyzésű GlaxoSmithKline(GSK)-tól az amerikai pénzügyi hatóságok 5,2 milliárd dollárt követelnek.

A vezető európai gyógyszergyártótól, a brit bejegyzésű GlaxoSmithKline(GSK)-tól az amerikai pénzügyi hatóságok 5,2 milliárd dollárt követelnek, ebből 2,7 milliárd dollárnyi az egykor még önálló amerikai Smithkline Beecham adótartozása az 1989 és 1996 közötti időszakról, a többi kamat és pótadó.

Az MTI beszámolója szerint a brit gyógyszeripari vállalat, amely a nevezett amerikai cég és a brit Glaxo Wellcome gyógyszergyártó fúziójával jött létre, közölte, hogy jogi eszközökkel igyekszik majd megakadályozni az amerikai hatóságok követelésének teljesülését. Ez utóbbiak állítólag még egy dollármillárdos adófizetési felhívást készülnek küldeni: az 1997 és 2000 közötti időszakra.

A GSK közölte, hogy gondja lesz rá, hogy bírósági procedúrákkal bármilyen adófizetési kérdés legkorábban valamikor 2005-2007. között kerülhessen egyáltalán napirendre, jóllehet képzett tartalékokat ilyen jellegű követelések teljesítésére. Korábban már megpróbált egyezkedni adóügyben az amerikai és brit hatóságokkal, de ezek nem vezettek eredményre.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.