<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy nappal azt követően, hogy a PSZÁF megbírságolta az Union Biztosítót, az Aegonra is hasonló összegű büntetést szabott ki.

A Pénzügyi Szervezetek Állami felügyelete (PSZÁF) öt millió forint bírsággal sújtotta az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-t, mivel a befektetési egységekhez kötött életbiztosításokról az éves értesítő leveleket nem határidőben küldte meg az ügyfeleknek - a határozat a felügyelet honlapján jelent meg. A PSZÁF egyúttal felszólította a biztosítót, hogy az értesítő leveleket mindenkor a jogszabályoknak megfelelően küldje ki.

Az Aegon az MTI-hez eljuttatott közleményében ez áll: "az ügyféltájékoztató tartalmát tekintve megfelelt a törvényi kötelezettségeknek, a határidőre történő kiküldésnél történt némi technikai probléma. Az érintett ügyfelek egy része a törvény által előírt határidő után kapta kézhez a tájékoztatót."

Vereczki András, az AEGON Magyarország vezérigazgató-helyettese így kommentálta a bírságot: "Folyamatosan figyeljük az adminisztrációs folyamatainkat és ahol szükséges, azonnal módosítunk. Így történt ez jelen esetben is, ahol gyakorlatilag már megtettünk minden szükséges informatikai lépést. Ennek köszönhetően több hónapja nem történt határidő túllépés."

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.