2009. november 10. 16:56

Egy nappal azt követően, hogy a PSZÁF megbírságolta az Union Biztosítót, az Aegonra is hasonló összegű büntetést szabott ki.

A Pénzügyi Szervezetek Állami felügyelete (PSZÁF) öt millió forint bírsággal sújtotta az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-t, mivel a befektetési egységekhez kötött életbiztosításokról az éves értesítő leveleket nem határidőben küldte meg az ügyfeleknek - a határozat a felügyelet honlapján jelent meg. A PSZÁF egyúttal felszólította a biztosítót, hogy az értesítő leveleket mindenkor a jogszabályoknak megfelelően küldje ki.

Az Aegon az MTI-hez eljuttatott közleményében ez áll: "az ügyféltájékoztató tartalmát tekintve megfelelt a törvényi kötelezettségeknek, a határidőre történő kiküldésnél történt némi technikai probléma. Az érintett ügyfelek egy része a törvény által előírt határidő után kapta kézhez a tájékoztatót."

Vereczki András, az AEGON Magyarország vezérigazgató-helyettese így kommentálta a bírságot: "Folyamatosan figyeljük az adminisztrációs folyamatainkat és ahol szükséges, azonnal módosítunk. Így történt ez jelen esetben is, ahol gyakorlatilag már megtettünk minden szükséges informatikai lépést. Ennek köszönhetően több hónapja nem történt határidő túllépés."

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.