TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Adóamnesztiában részesülnek azok a munkáltatók, akik 2004 június 30-ig megszüntetik a színlelt szerződéseket vagy biztosítottként nyilvántartásba veszik a munkavállalóikat, és erről július 31-ig jelentést tesznek az adóhatóságoknak.

Mint a jogász a Menedzsmentfórum kérdésére elmondta alaptalan a mostani felháborodás, a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően a foglalkoztatottá átminősülő kényszervállalkozók visszaigényelhetik majd azokat a járulékokat, amiket feleslegesen fizettek be.

Váczi Tímea szerint a törvénymódosítás minél szélesebb körű betartását szolgálja az adóhatóság által beígért moratórium. De a munkáltatók által bejelentett, korábbi vállalkozók nem követtek el semmilyen jogsértést.

A fennálló szabályok szerint a vállalkozóknak joguk van minimálbér bejelentése mellett tevékenykedni, így a várható retorzió emlegetése inkább egyfajta hangulatkeltésnek tekinthető.

A Menedzsmentfórum által megkérdezett könyvvizsgáló hasonlóan nyilatkozott. Amennyiben a bejelentett bér utáni adózás és az elkönyvelt költség rendben van egy vállalkozónál, nem lehet azon az alapon megbírságolni, hogy 'de mi lett volna akkor, ha alkalmazottként dolgozik'.

A problémákat a gyakorlatban tapasztaló szakember szerint helyes, hogy a jelenlegi helyzet megszüntetésére törekszik az adóhatóság. A mai állapotok szerint előnyben vannak azok, akik az összes kiskaput kihasználják, és hátrányba kerülnek a vállalkozók, akik betartják a törvényeket.

Aki ma alkalmazottként foglalkoztatja beosztottjait, annak a versenytársaihoz képest vagy az árai növekednek meg, vagy a dolgozók járnak rosszul, akik ugyanannyi bruttó jövedelemnél számottevően kevesebb nettót visznek haza.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.