TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Összesen 1,2 milliárd forint értékű fejlesztéssel két csúcstechnológiát képviselő papírzsebkendő-gyártó gépsor áll munkába a Vajda Papír Kft. soroksári telephelyén, a beruházással 24 új munkahely jön létre, 30 százalékkal nő a vállalat gyártókapacitása - közölte a háztartási, egészségügyi papírtermékek gyártásával és exportálásával foglalkozó vállalatcsoport az MTI-vel.

Közölték, a piaci kereslet növekedése tette szükségessé a januárban átadott kiscsomagos kiszerelésű termékek előállítására alkalmas gyártósor beüzemelését is. A technológiai újításnak köszönhetően a Vajda Papír Magyarországon egyedüli gyártóként alkalmassá válik az úgynevezett pocket, zsebben is kényelmesen hordozható papírzsebkendő-csomagok előállítására.

A fejlesztés következő lépéseként a vállalat idén júniusban helyezi üzembe a legújabb csúcstechnológiás gyártósorát, ami a 100 darabos papírzsebkendő gyártására alkalmas. A két beruházás eredményeként mintegy 30 százalékkal nő a társaság teljes papírzsebkendő-gyártó kapacitása - írták.

A közlemény idézi Vajda Attilát, a kft. tulajdonos-igazgatóját, aki elmondta: a 2014-ben megkezdett és az idén folytatódott kapacitásbővítő beruházásaikkal megerősítették pozícióikat mint a legnagyobb kibocsátással rendelkező hazai higiéniai papíripari vállalat, és ezzel párhuzamosan lehetővé válik a forgalmuk felét kitevő export arányának növelése. Hozzátette: tavaly 30 százalékos növekedéssel, csoportszinten 30 milliárd forintot meghaladó árbevételt ért el a vállalat, amelynek termékeit több mint 24 külföldi piacon értékesítik. A Vajda Papír legfontosabb exportpiacai a kelet-közép-európai térség országai mellett a skandináv államok.

Elmondta: 2014-ben a papírzsebkendő-piac értékben 2,6 százalékkal nőtt az előző évihez képest, a meghatározónak számító klasszikus tasakos kiszerelésű - jellemzően 100 vagy 90 darabos - termékek értékesítési volumene a forgalom mintegy kétharmadát adta.

Az Európa-szerte - Magyarországon, Romániában, Finnországban, Lengyelországban és Norvégiában - több mint 500 főt foglalkoztató, 100 százalékban magyar tulajdonú Vajda Papír Kft. kis családi vállalkozásból vált a hazai higiéniaipapír-gyártás meghatározó szereplőjévé, régiós vállalattá. A cég a teljes magyar kivitel majdnem háromnegyedével jelenleg a higiéniai papíráruk legjelentősebb exportőrének számít. A cég fennállása óta mintegy 11 milliárd forintot fordított fejlesztésekre.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.