1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Eladja maradék részesedését az amerikai kormány a kimentett Citigroup bankházban - jelentette be hétfőn az amerikai pénzügyminisztérium, a korábban 45 milliárd dolláros állami támogatásban részesülő vállalat értékesítéséért előzetes számítások szerint összesen 57 milliárd dollár kaphat.

A támogatásból 20 milliárd dollárt már 2009 decemberében visszafizetett a Citigroup, a fennmaradó 25 milliárd dollárért kapott - 7,7 milliárd részvényből álló - kormányzati tulajdonhányadot tavasz óta folyamatosan értékesítette a pénzügyminisztérium.

Október végén már 42,8 milliárd dolláros összbevételt jelentett be a washingtoni kormányzat a Citigrouphoz kapcsolódó részvényeladásból, valamint kamat- és osztalék-kifizetésekből. Azóta további 900 millió Citigroup-részvényt adtak el, piaci becslések szerint 3,6 milliárd dollárért.

A kormány a mostani ügylet során körülbelül 2,4 milliárd Citigroup részvényt ad el 4,35 dolláros árfolyamon. A vállalat papírjai 4,45 dolláron zárták a hétfői kereskedést, s az elmúlt 52 hétben 3,11 és 5,07 dollár közötti árfolyamsávban mozogtak.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!