TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A menedzsment számára komoly problémát jelent a projektek hosszú megtérülési ideje. A vállalatirányítás újraszervezése ugyanakkor egy olyan projekt lehetőségét veti fel, amely 1-2 év alatt megtérülhet. A szakszerűtlen vezetés okozta károkról és az irányítás újraszervezéséről beszélgettünk Radó Istvánnal, a IFUA Horváth & Partners ügyvezető igazgatójával, nemzetközi partnerével.

Mennyibe kerül egy projekt, amely újraszervezi a tervezési és beszámolási folyamatokat?

A konkrét összeg három dologtól függ: hova akarunk megérkezni, honnan indulunk, és mivel utazunk. A koncepcionális kérdések döntik el a projektköltségek 90 százalékát! Meddig tarthat a tervezés? Milyen előrejelzéseket várunk el? Hány napig tarthat a zárás? Milyen jelentési szabványokat alkalmazunk? Mely szegmensekre és felelősségi egységekre terjesztjük ki a rendszert? Milyen forrásallokációs módszert alkalmazunk? Milyen kulcsmutatók alapján vezetjük egységeinket? Hogyan kapcsolódik ehhez az érdekeltségi rendszer? Foltozgatással nem lehet drámai javulást elérni! Újra kell tervezni a folyamatokat, ami néhány hónapot is igénybe vehet! A másik kérdés az információs technológia. Csak táblázatkezelő programokkal nem lehet a folyamatokat radikálisan lerövidíteni. Integrálni kell a folyamatokat és az adatokat! Több technológiával lehet ugyanazt a feladatot elérni. Évtizedes kísérletezés után a technológia beérett, de nagy józanságra van szükség. Hogy ne kerüljem meg a kérdést: ha tényleg radikális átszervezésre van szükség, akkor a legegyszerűbb esetben is legalább néhány tízmillió forint költségre kell számítani.

És a megtérülés?

Akik tudják, mit akarnak, azoknak 1-2 év alatt térül meg a projekt. Soha nem térül meg a beruházás azoknak, akik csak egy informatikai rendszer vezetnek be. A tévutakért drágán kell fizetni! Azt szoktam mondani, hogy valószínűleg nincs még egy olyan üzleti folyamat, amely akkora tartalékokkal rendelkezne, mint a tervezés és a beszámolás! Az igazi pazarlás azonban abból származik, hogy a rossz irányítási rendszer mellett senki se tudja, milyen esélyeket szalaszt el!


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.