2004. november 11. 10:12

Nem mindennapi módon kívánja – részben – finanszírozni 2005-re, illetve 2006-ra tervezett adócsökkentő reformját Silvio Berlusconi. Az olasz miniszterelnök – Fülöp-szigetek példáját követve – az SMS-ekre is külön adót vetne ki.

Nem mindennapi módon kívánja - részben - finanszírozni 2005-re, illetve 2006-ra tervezett adócsökkentő reformját Silvio Berlusconi. Az olasz miniszterelnök - Fülöp-szigetek példáját követve - az SMS-ekre is külön adót vetne ki.

Berlusconi - koalíciós partnereivel együtt - már alá is írta azt a tervezetet, amely értelmében 2005-től csökkennének a vállalatok, illetve a kisjövedelmű családok adóterhei, 2006-tól pedig már minden olasznak a jelenleginél kevesebb adót kellene fizetni, számol be a Corriere della Sera.

Az olasz kormányfő most azt tervezi, hogy a változtatást részben SMS-re kivetett adókkal finanszírozná. 2003-ban csak Olaszországban 27 milliárd rövid szöveges üzenetet indítottak útnak a mobilosok. Amennyiben minden elküldött SMS után egy cent adót kellene fizetni, akkor ez 270 millió euró bevételt jelentene az államkasszának. Hasonló rendszer működik már a Fülöp-szigeteken, ahol ily módon sikerült megszabadulni az államadósság egy részétől.

Az olasz kormánynak egyébként kedden este sikerült egyezségre jutnia az adóreform irányvonalairól. Mint ismert, Berlusconi már a 2001-es választási kampányában drasztikus adócsökkentést ígért a családoknak.

Menedzsment Fórum