2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem mindennapi módon kívánja – részben – finanszírozni 2005-re, illetve 2006-ra tervezett adócsökkentő reformját Silvio Berlusconi. Az olasz miniszterelnök – Fülöp-szigetek példáját követve – az SMS-ekre is külön adót vetne ki.

Nem mindennapi módon kívánja - részben - finanszírozni 2005-re, illetve 2006-ra tervezett adócsökkentő reformját Silvio Berlusconi. Az olasz miniszterelnök - Fülöp-szigetek példáját követve - az SMS-ekre is külön adót vetne ki.

Berlusconi - koalíciós partnereivel együtt - már alá is írta azt a tervezetet, amely értelmében 2005-től csökkennének a vállalatok, illetve a kisjövedelmű családok adóterhei, 2006-tól pedig már minden olasznak a jelenleginél kevesebb adót kellene fizetni, számol be a Corriere della Sera.

Az olasz kormányfő most azt tervezi, hogy a változtatást részben SMS-re kivetett adókkal finanszírozná. 2003-ban csak Olaszországban 27 milliárd rövid szöveges üzenetet indítottak útnak a mobilosok. Amennyiben minden elküldött SMS után egy cent adót kellene fizetni, akkor ez 270 millió euró bevételt jelentene az államkasszának. Hasonló rendszer működik már a Fülöp-szigeteken, ahol ily módon sikerült megszabadulni az államadósság egy részétől.

Az olasz kormánynak egyébként kedden este sikerült egyezségre jutnia az adóreform irányvonalairól. Mint ismert, Berlusconi már a 2001-es választási kampányában drasztikus adócsökkentést ígért a családoknak.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!