TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Nem mindennapi módon kívánja – részben – finanszírozni 2005-re, illetve 2006-ra tervezett adócsökkentő reformját Silvio Berlusconi. Az olasz miniszterelnök – Fülöp-szigetek példáját követve – az SMS-ekre is külön adót vetne ki.

Nem mindennapi módon kívánja - részben - finanszírozni 2005-re, illetve 2006-ra tervezett adócsökkentő reformját Silvio Berlusconi. Az olasz miniszterelnök - Fülöp-szigetek példáját követve - az SMS-ekre is külön adót vetne ki.

Berlusconi - koalíciós partnereivel együtt - már alá is írta azt a tervezetet, amely értelmében 2005-től csökkennének a vállalatok, illetve a kisjövedelmű családok adóterhei, 2006-tól pedig már minden olasznak a jelenleginél kevesebb adót kellene fizetni, számol be a Corriere della Sera.

Az olasz kormányfő most azt tervezi, hogy a változtatást részben SMS-re kivetett adókkal finanszírozná. 2003-ban csak Olaszországban 27 milliárd rövid szöveges üzenetet indítottak útnak a mobilosok. Amennyiben minden elküldött SMS után egy cent adót kellene fizetni, akkor ez 270 millió euró bevételt jelentene az államkasszának. Hasonló rendszer működik már a Fülöp-szigeteken, ahol ily módon sikerült megszabadulni az államadósság egy részétől.

Az olasz kormánynak egyébként kedden este sikerült egyezségre jutnia az adóreform irányvonalairól. Mint ismert, Berlusconi már a 2001-es választási kampányában drasztikus adócsökkentést ígért a családoknak.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.