TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. október 1. 09:51

A jövő év végére megszülethet a társasági adó alapjának egységesítéséről szóló európai uniós bizottsági javaslat, amelyet a 27 országból 12 tag támogat, további hét tagállam pedig "óvatosan" pártol - jelentette ki Kovács László, az EU Bizottság adó és vámügyi biztosa az EU Forráskonferencia Hét rendezvényén.

Országa adószuverenitását félti az a hét-nyolc tagállam, amelynek fenntartásai vannak a társasági adó alapjának egységesítése miatt, s emellett az a félelem is megfogalmazódik az egykulcsos adót alkalmazók körében, hogy a megalkotandó szabályrendszer esetleg szűkíti az adóalapot - jelezte Kovács László, aki nyomatékosította, hogy "nincs napirenden az adókulcsok egységesítése".

Talán nem véletlen, hogy az USA-ban egységesen számítják ki a társasági adó alapját, noha ott is sok multinacionális cég mellett rengeteg kis- és közepes vállalkozás működik - reagált az EU-biztos arra az ismert felvetésre, hogy a kkv-szektor számára nem lenne előnyös az adóalap egységesítése.

A magyar adórendszer szükséges reformjának alapelvei között említette az EU-biztos a munkát, illetve a teljesítményt terhelő adók csökkentését, illetve a fogyasztással, a vagyonnal és a környezetszennyeződéssel kapcsolatos adók növelését.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.