2007. október 1. 09:51

A jövő év végére megszülethet a társasági adó alapjának egységesítéséről szóló európai uniós bizottsági javaslat, amelyet a 27 országból 12 tag támogat, további hét tagállam pedig "óvatosan" pártol - jelentette ki Kovács László, az EU Bizottság adó és vámügyi biztosa az EU Forráskonferencia Hét rendezvényén.

Országa adószuverenitását félti az a hét-nyolc tagállam, amelynek fenntartásai vannak a társasági adó alapjának egységesítése miatt, s emellett az a félelem is megfogalmazódik az egykulcsos adót alkalmazók körében, hogy a megalkotandó szabályrendszer esetleg szűkíti az adóalapot - jelezte Kovács László, aki nyomatékosította, hogy "nincs napirenden az adókulcsok egységesítése".

Talán nem véletlen, hogy az USA-ban egységesen számítják ki a társasági adó alapját, noha ott is sok multinacionális cég mellett rengeteg kis- és közepes vállalkozás működik - reagált az EU-biztos arra az ismert felvetésre, hogy a kkv-szektor számára nem lenne előnyös az adóalap egységesítése.

A magyar adórendszer szükséges reformjának alapelvei között említette az EU-biztos a munkát, illetve a teljesítményt terhelő adók csökkentését, illetve a fogyasztással, a vagyonnal és a környezetszennyeződéssel kapcsolatos adók növelését.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.