<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A múlt heti közgyűlésről szóló hírekből nem derült ki sok részlet az olimpiai pályázatért felelős cég végelszámolásával kapcsolatban. A kicsit késve közzétett előterjesztés azonban annál több érdekességet tartalmaz.

Mintha kicsit vonakodva tették volna közzé a budapest.hu oldalon a Budapest 2024 Zrt. végelszámolásával kapcsolatos előterjesztést. Legalábbis erre utal az, hogy a napirendi pontok feltöltésekor már jelezték, hogy későbbi időpontban lesz elérhető az előterjesztés, aztán ebből végül az lett, hogy a közgyűlés után majdnem 2 nappal sikerült a feltöltés.

Azt már a tudósításokból tudhatjuk, hogy szeptember 1-jén indul a társaság végelszámolása, a procedúra lebonyolításáért pedig Fodor Gergely lesz felelős. Az előterjesztésből viszont sokkal több minden kiderül.

Sok pénzbe fog kerülni

Az előterjesztés szerint a Zrt. végelszámolása majd 2018. december 31-én fog végetérni, vagyis 16 hónapig fog tartani a végelszámolás. A jogszabályok által 10 hónap a legrövidebb időtartam a folyamatra, amit 3 éven belül kell lezárni. A Budapest 2024 felszámolását tehát nem húzzák el, de nem is fogják elaprózni. 

A 16 hónap alatt addig számos költség merül fel. Eleve a végelszámolás folyamata nem zajlik ingyen, már csak abból kiindulva sem, hogy a végelszámoló is havi juttatásért cserébe végzi a munkáját, plusz számolni kell mindenféle illetékkel és egyéb járulékos költséggel is.

A 2017. szeptember 1 és 2018. december 31 közötti 16 hónapra vonatkozóan 242,7 millió forintot biztosan el fognak költeni az előterjesztésben szereplő - kitakarásokkal tarkított - táblázat szerint. Ebből a legnagyobb tétel a számviteli-, pénzügyi-, ügyviteli-, gazdasági szolgáltatásokra, könyvvizsgálatra fog elmenni, 84 millió forint. A dokumentumból kiderül, hogy a könyvvizsgálati tevékenységet az végzi majd, aki eddig: a 2017. augusztus 31-i zármérleg könyvvizsgálatára bruttó 4,4 millió forint megy el, a 2017. december 31-i és a 2018-as éves beszámoló könyvvizsgálatára egyenként 1,9-1,9 millió, vagyis összesen nettó 8,2 milliót költenek.

(Forrás: budapest.hu)

A végelszámoló havi bruttó 500 ezer forintért végzi a munkáját, eredetileg a Zrt. 850 ezres megbízási díjat tervezett. Ez a 16 hónapos időszakra bruttó 8 milliót jelent.

38,6 millió forintot fognak elkölteni a 16 hónap alatt irodabérlésre (vagyis havi 2,4 milliót), és ennél kicsit kevesebb lesz a cégképviseleti és egyéb ügyvédi szolgáltatás díja. 29 millió megy el az informatikai eszközökra és szerverszolgáltatásra, 28 milliót pedig az üzemeltetési és takarítási szolgáltatásokra költenek a végelszámolás ideje alatt.

A munkavállalók leépítése már márciusban elkezdődött, az első ütemben május végéig 24 főre csökkent a cég statisztikai létszáma, ami június utolsó napjára 17 főre mérséklődik majd. Nyáron pedig a megmaradt dolgozói állomány leépítése is megtörténik majd.

Február végén az olimpiai pályázat visszavonását követően azonnal megkezdték a szerződéses állomány felmérését is és összesen 118 folyamatban lévő, idő előtti lezárást igénylő szerződéses jogviszonyt azonosítottak. A lezárások jelen állapot szerint 93 százalékban közös megegyezéssel megtörténtek, és várhatóan június 30-ig maradéktalanul teljesítik a folyamatot.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.