TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Szigorítanák az EU-ban a könyvvizsgálókra és a könyvvizsgáló cégekre vonatkozó előírásokat, írja a Világgazdaság.

A társasági jog megváltoztatását elsősorban az Enron és a Parmalat botránya nyomán tervezi az EU. Fritz Bolkestein, az EU belső piaci biztosának elképzelései szerint a tagországoknak a társasági joggal foglalkozó 8. irányelv modernizálására kellene tervet készíteniük. A tervezet szerint a társaságok számára kötelező lenne független könyvvizsgáló alkalmazása, akinek a megbízatása hét évre szólna, írja a Világgazdaság.

A könyvvizsgálók az új uniós direktíva szerint egy-egy cég vizsgálati eredményéért felelősséget kell, hogy vállaljanak: jelenleg ezt a tagállamokban eltérően szabályozzák. A tőzsdére bevezetett cégek számára a tervezet szerint kötelező lenne a kényszertagság az auditorbizottságokban.

A könyvvizsgálók kettős ellenőrzés alá esnének, mivel mind az auditorbizottság, mind a cég felügyelőbizottsága kontrollálná a tevékenységüket.

A 8. irányelv megváltoztatásának tervezetét az Európai Bizottság márciusban nyújtja majd be, s a tervek szerint a tagállamok 2006 elejére ratifikálják azt. A tagállamok a javaslat azon pontját már elutasították, miszerint a cégvezetők kinevezésének és díjazásának ellenőrzésére speciális bizottságokat állítsanak fel - írja a Világgazdaság.

Kapcsolódó anyag
Megszabadulnak kockázatos ügyfeleiktől a nagy auditorcégek

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.