2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A német pénzügyi szervezetek szövetségi felügyelete (BaFin) tervezetet készített a könyvvizsgálói munka hatékonyabb ellenőrzésének elősegítésére.

Ezzel a lépéssel igyekszik enyhíteni a befektetők körében jelenleg tapasztalható bizonytalanságot, amely a közelmúltban a tengerentúlon (Enron, WorldCom) és Európában (Ahold) tapasztalt milliárdos nagyságrendű számviteli visszaélések nyomán alakult ki a tőkepiacokon. A fundamentális alapokat gyakran nélkülöző, pusztán a várakozásokban kifejezésre jutó bizonytalanság számszerűsíthető károkat okoz, így a helyzet megoldását a piac szereplői és a kormányzatok is egyaránt feladatuknak érzik – számolt be a Világgazdaság.

Meglátásuk szerint a gondok egyik fő forrása, hogy a nagy auditorcégek éles árversenyt vívnak, szolgáltatásuk pedig az ügyfél szemében szabványossá válik, így valóban a legalacsonyabb árat kínáló nyeri el a megbízást, hiszen a cél nem a szakmailag minél megalapozottabb munka, hanem a tanúsító pecsét megszerzése. Ezen változtathatna, ha központi díjszabási rendszert állítanának fel. Jelenleg ugyan a nyugat-európai országokban jellemzően van már a könyvvizsgálói kamarák által meghirdetett ajánlott ár, de ezt többnyire felülírja a piaci verseny.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.