TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2003. március 28. 07:59

A német pénzügyi szervezetek szövetségi felügyelete (BaFin) tervezetet készített a könyvvizsgálói munka hatékonyabb ellenőrzésének elősegítésére.

Ezzel a lépéssel igyekszik enyhíteni a befektetők körében jelenleg tapasztalható bizonytalanságot, amely a közelmúltban a tengerentúlon (Enron, WorldCom) és Európában (Ahold) tapasztalt milliárdos nagyságrendű számviteli visszaélések nyomán alakult ki a tőkepiacokon. A fundamentális alapokat gyakran nélkülöző, pusztán a várakozásokban kifejezésre jutó bizonytalanság számszerűsíthető károkat okoz, így a helyzet megoldását a piac szereplői és a kormányzatok is egyaránt feladatuknak érzik – számolt be a Világgazdaság.

Meglátásuk szerint a gondok egyik fő forrása, hogy a nagy auditorcégek éles árversenyt vívnak, szolgáltatásuk pedig az ügyfél szemében szabványossá válik, így valóban a legalacsonyabb árat kínáló nyeri el a megbízást, hiszen a cél nem a szakmailag minél megalapozottabb munka, hanem a tanúsító pecsét megszerzése. Ezen változtathatna, ha központi díjszabási rendszert állítanának fel. Jelenleg ugyan a nyugat-európai országokban jellemzően van már a könyvvizsgálói kamarák által meghirdetett ajánlott ár, de ezt többnyire felülírja a piaci verseny.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.