2014. november 7. 12:13

A holland ING bankcsoport pénteken megerősítette, hogy teljesen visszafizette a holland államtól 2008-ban kapott hitelt. Az ING a pénzügyi válság kitörésekor kapott állami segítséget.

A holland állam 10 milliárd euróval támogatta az ING-t, a kamatokkal és egyéb prémiumokkal együtt az ING 13,5 milliárd eurót fizetett vissza.

Az utolsó, 1,025 milliárd eurós részletet, a végső határidő előtt hat hónappal utalta át a bankcsoport. A visszafizetés miatt megszűnnek a csoportot sújtó különleges törvényi korlátozások, többek közt újra fizethet osztalékot és felvásárolhat más vállalatokat.

A visszafizetést a bankcsoport tőketartalékából fedezték, így nem befolyásolta az ING Bank tőkerátáit. Az ING Bank nemrég ment át az Európai Központi Bank stressztesztjén, amely többek közt a bankok elsődleges alaptőke mutatóját vizsgálta.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.