2014. november 7. 12:13

A holland ING bankcsoport pénteken megerősítette, hogy teljesen visszafizette a holland államtól 2008-ban kapott hitelt. Az ING a pénzügyi válság kitörésekor kapott állami segítséget.

A holland állam 10 milliárd euróval támogatta az ING-t, a kamatokkal és egyéb prémiumokkal együtt az ING 13,5 milliárd eurót fizetett vissza.

Az utolsó, 1,025 milliárd eurós részletet, a végső határidő előtt hat hónappal utalta át a bankcsoport. A visszafizetés miatt megszűnnek a csoportot sújtó különleges törvényi korlátozások, többek közt újra fizethet osztalékot és felvásárolhat más vállalatokat.

A visszafizetést a bankcsoport tőketartalékából fedezték, így nem befolyásolta az ING Bank tőkerátáit. Az ING Bank nemrég ment át az Európai Központi Bank stressztesztjén, amely többek közt a bankok elsődleges alaptőke mutatóját vizsgálta.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!