1p

Az októberi ipari termelést is a járműgyártás húzta.

Októberben az ipari termelés 1,7 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest és 10,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az év első tíz hónapjában az ipari kibocsátás 7,1 százalékkal volt nagyobb, mint a múlt év azonos időszakában – erősítette meg a december 8-i előzetes adatokat hétfőn kiadott második becslésével a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A növekedésből a Suzuki is részesedett

Az idén harmadszor nőtt 10 százaléknál nagyobb ütemben az ipari termelés: márciusban 11,4, júniusban 10,9 százalékos volt a bővülés. A feldolgozóipar termelése októberben 10,5 százalékkal nőtt éves összehasonlításban.

Az ipari termékek exportvolumene 14,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ezen belül a járműgyártás kivitele 24,3 százalékkal nőtt. A belföldi eladások 5,2, a feldolgozóipar belföldi értékesítési volumene 7,1 százalékkal nőtt éves összehasonlításban.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!