2007. október 25. 15:59

Az ÖVFA (Osztrák Pénzügyi Elemzési és Vagyonkezelési Szövetség) a napokban tette közzé a 2007-es Tőzsdedíj, valamint a "Corporate Governance" (Vállalatirányítási) Díj nyerteseinek listáját. Az OMV mindkét mezőnyben dobogós helyen végzett.

A szakmai szervezetet többek között azzal a céllal alapították meg 1972-ben, hogy elősegítse az információáramlást a bécsi tőzsdén jegyzett vállalatok valamint a befektetők között, továbbá platformot teremtsen az elemzőknek és az alapkezelőknek, hogy megoszthassák tőkepiaci tapasztalataikat.

Az ÖVFA minden évben Tőzsdedíjat, a GEWINN üzleti magazinnal karöltve pedig "Corporate Governance" Díjat oszt ki az arra érdemes cégek között. Idén az OMV mindkét kategóriában az élmezőnyben végzett, így két elismerést vehetett át a szervezettől. A "Corporate Governance" Díj nyerteseinek rangsorában második, míg a tőzsdedíjasok között harmadik helyezett lett, áll a társaság közleményében.

A Tőzsdedíjat az alapján ítélik oda a cégeknek, hogy milyen pontszámot értek el a maximális 100-ból, vagyis összességében véve hogyan szerepeltek a tőkepiacon. A pontozást és a ranglista felállítását egy kifinomult értékelő rendszer segítségével pénzügyi elemzők és vagyonkezelők végzik. Az OMV 84,88 pontja idén bronzérmet hozott a vállalatnak a Tőzsdedíj kategóriában. A "Corporate Governance" Díj esetében a felelős vállalatirányítást jutalmazzák.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.