2003. szeptember 5. 18:52

A controllerek feladatköre átalakul: a menedzserek operatív munkájának támogatása mellett egyre erőteljesebb bevonásuk a stratégiai szintű feladatokba is. Az újonnan megnyíló területeken új kihívásokkal szembesülünk: az üzletágak, termékek stratégiai szempontú értékelése, a cég pozícióinak, imagenak, márkáinak - és az ezek mögötti, elsősorban szellemi erőforrásoknak a koordinálása, kontrollja.

A controllerek számára négy jelentős feladatot látok kirajzolódni:

  • a vállalatok vezetőit ébresszék rá arra, hogy a cég értéke, elfogadottsága jelentős mértékben függ attól, hogy a szellemi tőke értékelése, fejlesztése, bemutatása hogyan történik,

  • kialakítsák saját cégüknél a testre szabott szellemi erőforrás-elemek katalógusát,

  • fejlesszék ki saját mérési rendszerüket, mutatószámaikat,

  • a számviteli rendszerben igyekezzenek olyan adatgyűjtést elérni, amellyel az információk a számviteli adatokból előállíthatók legyenek.A szerzőről

Buda Szabolcs: tanácsadó, controlling-szakértő. Gépészmérnök végzettségű, több évtizedes műszaki pályafutást követően immár másfél évtizede foglalkozik szervezeti controlling-, vezetői információs és informatikai rendszerek kialakításával, valamint üzleti folyamatok modellezésével. A Magyar Controlling Egyesület alapító tagja. Szakmai munkája során együttműködik az IFUA Horváth & Partners Kft-vel.


Előadások a témakörben
"Tervezés 2004" szakmai találkozó - 2003. szeptember 30.
Ügyfélérték-menedzsment szeminárium - 2003. szeptember 25.Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.