TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Uniósodtak azok az adószabályok, amelyek január 1-től, illetve május 1-től lépnek hatályba. A közvélemény már ismeri a személyi jövedelemadóra vonatkozó módosulásokat, de a Ház által a közelmúltban elfogadott és kihirdetett, ugyancsak fontos további változásokat ígérő újdonságokra kevésbé figyelt. Ezek közül villantunk most fel néhányat.

Változik - ugyancsak lakásokra, ingatlanokra érvényes szabályként - az építményadó is. Ezt a helyi közterhet az önkormányzatoknak vethetik ki, meghatározva a tól-ig mértékeket. A változás az adófelfüggesztés intézménye, amely új 2004-ben. De csak azon lakástulajdonosok javára, akik legalább 65 évesek, s legalább ilyen korúak a vele együtt élő hozzátartozók, avagy rokkantak. A felfüggesztéssel egyidejűleg jelzálogjogot jegyeznek be a földhivatalban, vagyis az adómegfizetési kötelezettség életbe lép, ha az építményt eladják.

Nincs és nem is lesz áfa-kötelezettsége annak a magánszemélynek, aki egy másik magánszemélynek adja el a lakását. Ugyanis egyikük sem áfa-alany. De ma is hatályos, hogy áfa terheli a lakást, ha az építkezés befejezése előtt adják el, avagy a kivitelezést követő első évben. Eddig az árut "szétszedték", külön kezelték a telket, mivel az tárgyi adómentes, illetve az áfa-köteles építményt. Az új, 2004-től hatályos szabály ennek vet véget, egyöntetűen érvényes az általános forgalmi adó a telekre, s a rajta lévő épületre.Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.