1p

Év eleje óta nem látott teljesítményt nyújtott szeptemberben a magyar ipar az első becslés során közölt volumenindexek alapján.

A Központi Statisztikai Hivatal péntek reggeli közlése szerint munkanappal kiigazítva 7,8 százalékkal növekedett éves bázison a magyar ipari termelés szeptemberben. Ez jókora plusz lendületet jelent az előző hónaphoz képest, amikor 6,2 százalékos volt a növekedés mértéke. Legutóbb ráadásul idén márciusban volt ennél jobb a termelés, amikor 8,8 százalékkal nőtt.

A havi változások is megerősítik, hogy újra lendületet vett a termelés, hiszen két zsugorodást mutató hónap után szeptemberben is növekedés mutatkozott augusztushoz mérten. 2,9 százalékkal bővült egyetlen hónap alatt a termelés, aminél jobb adatra legutóbb januárban volt példa, akkor 4,5 százalékos volt a plusz.

A most közölt változások egyébként nem tekinthetőek váratlannak, hiszen a nyár végi megszokott leállások után számítani lehetett arra, hogy ősztől ismét nagyobb fokozatra kapcsol az ipari termelés.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!