2015. november 6. 08:19

Év eleje óta nem látott teljesítményt nyújtott szeptemberben a magyar ipar az első becslés során közölt volumenindexek alapján.

A Központi Statisztikai Hivatal péntek reggeli közlése szerint munkanappal kiigazítva 7,8 százalékkal növekedett éves bázison a magyar ipari termelés szeptemberben. Ez jókora plusz lendületet jelent az előző hónaphoz képest, amikor 6,2 százalékos volt a növekedés mértéke. Legutóbb ráadásul idén márciusban volt ennél jobb a termelés, amikor 8,8 százalékkal nőtt.

A havi változások is megerősítik, hogy újra lendületet vett a termelés, hiszen két zsugorodást mutató hónap után szeptemberben is növekedés mutatkozott augusztushoz mérten. 2,9 százalékkal bővült egyetlen hónap alatt a termelés, aminél jobb adatra legutóbb januárban volt példa, akkor 4,5 százalékos volt a plusz.

A most közölt változások egyébként nem tekinthetőek váratlannak, hiszen a nyár végi megszokott leállások után számítani lehetett arra, hogy ősztől ismét nagyobb fokozatra kapcsol az ipari termelés.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.