<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Év eleje óta nem látott teljesítményt nyújtott szeptemberben a magyar ipar az első becslés során közölt volumenindexek alapján.

A Központi Statisztikai Hivatal péntek reggeli közlése szerint munkanappal kiigazítva 7,8 százalékkal növekedett éves bázison a magyar ipari termelés szeptemberben. Ez jókora plusz lendületet jelent az előző hónaphoz képest, amikor 6,2 százalékos volt a növekedés mértéke. Legutóbb ráadásul idén márciusban volt ennél jobb a termelés, amikor 8,8 százalékkal nőtt.

A havi változások is megerősítik, hogy újra lendületet vett a termelés, hiszen két zsugorodást mutató hónap után szeptemberben is növekedés mutatkozott augusztushoz mérten. 2,9 százalékkal bővült egyetlen hónap alatt a termelés, aminél jobb adatra legutóbb januárban volt példa, akkor 4,5 százalékos volt a plusz.

A most közölt változások egyébként nem tekinthetőek váratlannak, hiszen a nyár végi megszokott leállások után számítani lehetett arra, hogy ősztől ismét nagyobb fokozatra kapcsol az ipari termelés.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.