TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Augusztus 1-15. között az adóhatóság több mint 17 ezer gazdálkodó szervezetnek küldi meg a közösségi adószámot, amellyel a jövő májustól adómentesen kereskedhetnek uniós társaságokkal - jelentette be Király László György, az APEH elnöke.

Akik augusztus 15-ig hivatalból nem kapják meg ezt a levelet, ám jövő májustól kereskedelmi kapcsolatba akarnak lépni eu-s cégekkel, akkor a hatályos változásbejelentő, adatmódosító lapok benyújtásával - illetékmentesen - igényelhetik a közösségi adószám megképezését. A közösségi adószámot többféle nyomtatványon lehet igényelni, amelyeket nemcsak a nyomtatványboltokban lehet beszerezni, hanem online is letölthetők az adóhatóság (www.apeh.hu) honlapjáról. A közösségi adószámot személyesen is lehet kérni a székhely szerint illetékes ügyfélszolgálati irodában, s akkor azonnal kiadják a számot. Postai úton történő igénylés esetén viszont 30 nap az ügyintézési határidő.

Más eljárás vonatkozik az újonnak létrejött cégekre. A 2003. augusztus elsejét követően újonnan alakult cégbejegyzésre kötelezett, illetve vállalkozói igazolványhoz kötött tevékenységet végző, ún. egyablakos rendszeren keresztül bejelentkező adózó az illetékes cégbíróságon, illetve a körzetközponti jegyzőnél benyújtott kérelemmel, bejelentkezésével egyidejűleg kérheti közösségi adószámának megállapítását. Közvetlenül az állami adóhatóságnál bejelentkezők két nyomtatványon kérhetik a közösségi adószámot. A cégbejegyzésre nem kötezett jogi személyek, a jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb társaságok és szervezetek esetében a 03201 jelű bejelentkezési lapot kell kitölteni. Az egyéni vállalkozói tevékenységhez nem kötött tevékenységet végző vállalkozók, valamint azon magánszemélyek, akik az áfa hatálya alá tartoznak vagy adószám kiadására kötelezettek, azoknak a 03101 jelű bejelentkezési lapot kell beadni.Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.