1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) és a casco szerződések alapján idén augusztus végéig több mint 8 milliárd forintot fizetett ki a Generali Providencia Biztosító, ebből 7,2 milliárdot tettek ki az ütközéses károk - közölte a biztosító.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) múlt év végi adatai szerint a biztosítók kgfb díjbevétele 125 milliárd forint volt, ebből a Generali 15 százalékkal, 15,9 milliárd forinttal állt a második helyen. Az első félévben a teljes kgfb díjbevétel 64,1 milliárd, míg a casco díjbevétel 43,8 milliárd forint volt. A MABISZ adatai szerint a Generali kgfb díjbevétele 9,1 milliárd forint (a piac 14,8 százaléka) volt.

A Generali saját adatai szerint a kgfb terhére 2,6 milliárd, míg a cascóra 5,5 milliárd forintot fizetett ki augusztus végéig. A 8,1 milliárd forintos kifizetésből 7,2 milliárd forint jutott az ütközéses balesetekre. A maradék 900 millió forint oszlott meg az üveg-, lopás és egyéb károk között. Egy átlagos ütközéses kár értéke 250 ezer forintot tett ki.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!