TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A világgazdasági válságra adandó válaszok között lesznek olyanok, amelyek egyeseknek tetszeni fognak, másokat pedig érzékenyen érintenek - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken Budapesten újságíróknak.

"Lesz édes és lesz keserű pirula ebben a dobozban" - fogalmazott a kormány által javasolandó válságkezelő intézkedések kapcsán a kormányfő az MSZP-frakció tagjaival kezdeményezett konzultáció előtt.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, biztosan lesz a megoldások között olyan, amely valakiknek jól fog esni, tetszeni fog, s lesz olyan is, amelyiket egyesek szeretni fognak, miközben mások a szájukat fogják húzni tőle.

A miniszterelnök úgy értékelte, hogy az elmúlt hatvan év legbonyolultabb gazdasági átalakulása folyik, és "fel fog fordulni a világ gazdasága". Az elmúlt hónapokban a kormány megpróbált a legtöbbek által osztott feltételezésekből kiindulni, ha kellett beavatkozott, s inkább a pesszimista elképzeléseket vette alapul, de kiderült, hogy a világ gazdasága "még lejjebb megy" - közölte a politikus.

Gyurcsány Ferenc szerint azért nem könnyű a megoldás, mert egyik oldalról fent kell tartani az egyensúlyt, másik oldalról piacot kell teremteni, foglalkoztatást és beruházást növelni, csökkenteni kell a terheket.

A miniszterelnök szerint az első feladat az, hogy az emberekkel megértessék, a világban nagy átalakulás zajlik, nem "egy szimpla magyar, szokásos politikai csetepatéról" van szó. Hozzátette: ha megértették a folyamatokat, akkor lehet közösen cselekedni.

Gyurcsány Ferenc kijelentette, arra fog törekedni, hogy ne húzzák-halasszák a választ, hanem a lehető leggyorsabban kínáljanak megoldásokat.

Az MSZP kétnapos noszvaji elnökségén döntöttek a politikai menetrendről: január 29-re rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez a kormány. A nap folyamán Gyurcsány Ferenc az MSZP-frakció tagjaival konzultál, vasárnap este államtitkárokkal, a frakció és a választmány vezetésével kibővített kormányülést tartanak.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.