TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Országgyűlés Számvevőszéki Bizottsága hétfői ülésén egyhangú döntéssel parlamenti általános vitára alkalmasnak ítélte a számvitelről szóló 2000. évi törvény módosítását célzó törvényjavaslatot.

Az előterjesztő Pénzügyminisztérium képviselője szerint a 2000-ben elfogadott törvény megváltoztatására azért van szükség, hogy az ország maradéktalanul teljesítse az Európai Unióhoz történő csatlakozásból származó jogharmonizációs kötelezettségeket.

A számviteli jogharmonizáció területén az alapvető feladatokat már megvalósította a 2001. január 1-jén hatályba lépett számviteli törvény, a jelenlegi felülvizsgálat azért vált szükségessé, mert 2001-2002-ben az EU-ban a számvitel nemzetközi harmonizációja miatt jelentős változásokat hajtottak végre a számviteli irányelvekben.

Új irányelveket fogadtak el bizonyos jogi formájú gazdasági társaságok, illetve bankok és más pénzintézetek éves és konszolidált beszámolójáról. A legtöbb változtatást már 2004. január 1-jétől be kell építeniük az egyes tagállamoknak saját jogrendjükbe, és a jövő év tavaszán csatlakozó országoknak is előírt a mielőbbi bevezetés.

A módosítások egyik legfőbb vonatkozása az, hogy az egyes cégek gazdasági tevékenysége során a pénzügyi eszközök meghatározott körére bevezetik a valós értéken történő elszámolást. A valós érték ez esetben a pénzügyi instrumentumok piaci értéken való beszámítását jelenti.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.