2003. február 24. 12:21

A Monetáris Tanács mai ülésén a kamatfolyosó szűkítéséről döntöttek. Újra életbe léptették továbbá - február 25-től - a kéthetes jegybanki betéti lehetőség korlátlan rendelkezésre állását.

A Magyar Nemzeti Bank a Monetáris Tanács döntése alapján 2003. február 25-i hatállyal a kamatfolyosó szélességét 2 százalékpontra csökkenti, ezzel az aktív oldali rendelkezésre állás (O/N fedezett hitel) kamatát a jegybanki alapkamat + 1 százalékpontra, a passzív oldali rendelkezésre állás (O/N betét) kamatát a jegybanki alapkamat - 1 százalékpontra változtatja.

A Monetáris Tanács február 25-től megszünteti a kéthetes jegybanki betétnél januárban bevezetett 100 milliárd forintos mennyiségi korlátot. A tanács hétfői döntése alapján az MNB keddtől korlátlanul rendelkezésre áll a kereskedelmi bankok számára.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.