2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának hétfői ülésén a várakozásoknak megfelelően nem változtatott a 6,5 százalékos jegybanki alapkamat szintjén. Változatlan maradt a jegybank többi kamata is.

A Monetáris Tanács hétfői ülésén a gazdasági és pénzügyi folyamatokat áttekintve változatlanul hagyta a jegybanki alapkamat 6,5 százalékos szintjét. A Monetáris Tanács megállapította, a háború hatásai nem veszélyeztetik a hazai pénz- és tőkepiacokat, a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitását annak ellenére, hogy az iraki konfliktus következtében a forint árfolyama némileg gyengült.

A testület úgy látja: a magyarországi folyamatok lehetővé teszik, hogy az infláció 2004 végén a 3,5 plusz-mínusz 1 százalékpontos célsávon belül maradjon, ezért nem indokolt a monetáris kondíciók megváltoztatása.

Utoljára pontosan egy hónappal ezelőtt szűkítette a kamat-folyósót a Monetáris Tanács: 2 százalékponttal, 5,5 százalékra emelte az egynapos betét kamatát azáltal, hogy csökkentette a kamatfolyosó szélességét. A jegybanki alapkamat akkor sem változott, és ezzel megegyezően a kéthetes futamidejű jegybanki betét kamata is 6,5 százalék maradt. Az egynapos hitel kamata egy hónappal ezelőtt 7,5 százalék lett. A kamatfolyosó plusz-mínusz 3 százalékról plusz-mínusz 1 százalékra állt vissza, ugyanoda, ahol a forint elleni spekulációs támadás miatt január 17-én a Monetáris Tanács elmozdítani kényszerült.


LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.