TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2003. március 24. 12:31

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának hétfői ülésén a várakozásoknak megfelelően nem változtatott a 6,5 százalékos jegybanki alapkamat szintjén. Változatlan maradt a jegybank többi kamata is.

A Monetáris Tanács hétfői ülésén a gazdasági és pénzügyi folyamatokat áttekintve változatlanul hagyta a jegybanki alapkamat 6,5 százalékos szintjét. A Monetáris Tanács megállapította, a háború hatásai nem veszélyeztetik a hazai pénz- és tőkepiacokat, a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitását annak ellenére, hogy az iraki konfliktus következtében a forint árfolyama némileg gyengült.

A testület úgy látja: a magyarországi folyamatok lehetővé teszik, hogy az infláció 2004 végén a 3,5 plusz-mínusz 1 százalékpontos célsávon belül maradjon, ezért nem indokolt a monetáris kondíciók megváltoztatása.

Utoljára pontosan egy hónappal ezelőtt szűkítette a kamat-folyósót a Monetáris Tanács: 2 százalékponttal, 5,5 százalékra emelte az egynapos betét kamatát azáltal, hogy csökkentette a kamatfolyosó szélességét. A jegybanki alapkamat akkor sem változott, és ezzel megegyezően a kéthetes futamidejű jegybanki betét kamata is 6,5 százalék maradt. Az egynapos hitel kamata egy hónappal ezelőtt 7,5 százalék lett. A kamatfolyosó plusz-mínusz 3 százalékról plusz-mínusz 1 százalékra állt vissza, ugyanoda, ahol a forint elleni spekulációs támadás miatt január 17-én a Monetáris Tanács elmozdítani kényszerült.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.