TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Budapesten az előzetesen tervezett iparűzési adóbevételeknél 3 milliárd forinttal kevesebb folyt be. Az önkormányzat illetékesei az ellenőrzések szigorítását és a kintlevőségek behajtását tervezi.

A Világgazdaság beszámolója szerint az eredetileg tervezett 127 helyett 124 milliárd forint folyt be. Évek óta nem fordult olyen eset elő, hogy nem tudják teljesíteni a költségvetésben szereplő számokat. A gyengébb számokra utalt az év második felében, hogy négyezer olyan kérelem érkezett, amelyben a csökkenő bevételre hivatkozva öszszesen 3,2 milliárd forint adóelőleg-mérséklést kértek a vállalkozások.

A tervektől elmaradó számok ellenére Budapest iparűzési adóbevétele 2003-ban 8 százalékkal bővült az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A negatív trendek ellen az ellenőrzéseket és a behajtásokat szigorítanák. Tavaly például 3100 vállalkozásnak küldött fizetési felszólítást, 3,2 milliárd forint tartozás miatt. Az ellenőrzések során 1,7 milliárdos adóhiányt állapítottak meg, s emiatt 300 milliós mulasztási bírságot vetettek ki - számolt be a Világgazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.