TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A németek 69 százaléka ellenzi a banktitok feloldását, de április elejétől részlegesen megszüntették ezt az intézményt.

Eddig büntetőjogi alapon lehetett kérni a titok feloldását, most elég a csalás gyanúja, mely esetben egyes hatóságoknak, előzetes engedély nélkül, jogában áll megvizsgálni a németek bankszámláit. Ezekből becslés szerint 497 millió van, összesen mintegy 2400 németországi pénzintézetben.

A számla összegéről a hatóságok eztán sem kapnak felvilágosítást, de hogy kié a számla és mikor nyitotta, arról igen.

A rendelkezés bevezetését a pénzügyi amnesztia 15 hónapos időszaka előzte meg. Ez idő alatt az 1993 és 2001 között az adóhatóságoktól "megmentett" nyereséget büntetés nélkül hazai számlára lehetett utalni, amennyiben a számla birtokosa lerótt egy 25 százalékos átalányadót a bejelentett összegre az 2004-es után, illetve 35 százalékot leadózott az idei év első negyedére.

(Menedzsment Fórum)

Kapcsolódó anyagok
Egymilliárd fontnyi adót takarítanak meg a trükkös cégek
Egységes lesz a megtakarítások adóztatása
Egységesülő forrásadó rendszer az EU-ban
Magyarország már nem pénzmosoda

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.