TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) - mint felügyeleti hatóság - engedélyezte azt, hogy az MKB-Euroleasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. megvásárolja a PSA Finance Hungária Pénzügyi Szolgáltató Zrt. retail (gépjármű finanszírozási) üzletágát - az erről szóló határozat a versenyhatóság honlapján jelent meg.

A vásárlás menete az volt, hogy a PSA Finance Hungária Pénzügyi Szolgáltató Zrt. retail üzletágát, a frissen alapított Retail Prod Zrt.-be tették át. Ennek a cégnek a létrehozására, majd a teljes tulajdoni hányada megvásárlására kötött szerződést az MKB-Euroleasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. még 2013. július 10-én, a PSA Financial Holding B.V.-vel, valamint a Banque PSA Finance S.A.-val.

Miután az új céget idén áprilisban bejegyezte a cégbíróság, a versenyhivatali engedélyt júliusban kérte meg az MKB-Euroleasing. Az engedély indoklása kiemeli, hogy a gépjármű finanszírozási piacon a Retail Prod Zrt. részesedése nem éri el az 5 százalékot. Az MKB-Euroleasing piaci részesedése pedig - a vásárlás után is - csak a zárt végű pénzügyi lízing esetében haladja meg a 20 százalékot.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.