2014. szeptember 29. 12:52

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) - mint felügyeleti hatóság - engedélyezte azt, hogy az MKB-Euroleasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. megvásárolja a PSA Finance Hungária Pénzügyi Szolgáltató Zrt. retail (gépjármű finanszírozási) üzletágát - az erről szóló határozat a versenyhatóság honlapján jelent meg.

A vásárlás menete az volt, hogy a PSA Finance Hungária Pénzügyi Szolgáltató Zrt. retail üzletágát, a frissen alapított Retail Prod Zrt.-be tették át. Ennek a cégnek a létrehozására, majd a teljes tulajdoni hányada megvásárlására kötött szerződést az MKB-Euroleasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. még 2013. július 10-én, a PSA Financial Holding B.V.-vel, valamint a Banque PSA Finance S.A.-val.

Miután az új céget idén áprilisban bejegyezte a cégbíróság, a versenyhivatali engedélyt júliusban kérte meg az MKB-Euroleasing. Az engedély indoklása kiemeli, hogy a gépjármű finanszírozási piacon a Retail Prod Zrt. részesedése nem éri el az 5 százalékot. Az MKB-Euroleasing piaci részesedése pedig - a vásárlás után is - csak a zárt végű pénzügyi lízing esetében haladja meg a 20 százalékot.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.