<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A régiós piacvezető szegedi MediTeam Zrt. megvásárlásával újabb markáns lépéssel folytatja országos hálózata kiépítését a Doktor24 és az UNION Biztosító. A szegedi akvizíció újabb 1,2 millió ember számára teszi elérhetővé az évi 400 ezer orvos-beteg találkozót lebonyolító Doktor24 szolgáltatásait.

A Dél-Alföld régió piacvezető szolgáltatójának, a negyedszázados múltra visszatekintő MediTeam Zrt-nek a megvásárlásával folytatja országos hálózatának kiépítését a Doktor24. Az akvizíciót ezúttal is az UNION Vienna Insurance Group Zrt-vel közös leányvállalatán, az Első Magánegészségügyi Hálózat (EMH) Zrt-n keresztül hajtotta végre a piacvezető magánszolgáltató.

Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója. Fotó: Doktor24Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója. Fotó: Doktor24

„Szeged negyedszázados múltra visszatekintő magánegészségügyi szolgáltatójának csatlakozásával újabb mérföldkőhöz érkeztünk: mostantól az ország lakosságának több mint fele, 5.2 millió ember egy órán belül el tud jutni valamelyik klinikánkra. Szeged határközeli város, régiós központ, vonzó alternatívát kínál a Szerbiában, Romániában élő magyaroknak is, ha magas színvonalú, megfizethető árú orvosi ellátásra van szükségük” - mondja Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója a vásárlás kapcsán a cég közleményében.

Almássy Gabriella, az UNION elnök-vezérigazgatója pedig úgy kommentálta a hírt, hogy az Union és a Doktor24 együttműködése kiszámítható és kedvező költségek mellett hozza el Dél-Magyarországra is a magánegészségügyi ellátás előnyeit és biztonságát.

A Mediteam szegedi magánklinikája, a MediCenter Szakorvosi Intézet mintegy 500 négyzetméteren, 14 rendelőben, 40 egészségügyi szakterületen kínál ellátást. 

A cég 2021-es árbevétele meghaladta a 670 millió forintot, az idei forgalom pedig a tervek szerint megközelíti az 1 milliárd forintot.

Az országos hálózatát biztosítói háttérrel fejlesztő, három évtizedes iparági tapasztalattal rendelkező Doktor24 az elmúlt két évben a hazai piac egyik vezető vegyes profilú magánegészségügyi szolgáltatója lett. Több mint 1000 orvossal és szakdolgozóval, 50+ szakterületen, 7 városban, 11 helyszínen, 100+ rendelőben nyújt alap-, járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátást: prevenciós szolgáltatásokat, diagnosztikát, gyógyítást és rehabilitációt gyermekeknek, felnőtteknek, egyéni és vállalati ügyfeleknek, valamint biztosítóknak.

Országos hálózatának kiépítését a Doktor24 a hazai privát ortopédiai ellátást megalapozó tatai Kastélypark Klinika, a szemészeti specialista Optokid és a nagy múltú Svábhegyi Gyermekgyógyintézet megvásárlásával indította el 2020-ban, amelyet 2021-ben további jelentős fejlesztések és akvizíciók követtek.

Tavaly nyáron az UNION Biztosítóval közös portfólióba került a Közép-Dunántúl régió legjelentősebb magánegészségügyi szolgáltatója, a székesfehérvári LIFE Egészségcentrum. Ősszel elindult a 3 milliárd forintból, saját zöldmezős beruházással létrehozott, kategóriateremtő Doktor24 Multiklinika Dél-Budán, megnyílt a 13. kerületi MOVE rehabilitációs és regenerációs központ, valamint átadták a Doktor24 paksi járóbeteg centrumát.

A pécsi Da Vinci Magánklinika, a Dunántúl piacvezető privát egészségügyi szolgáltatójának fél évvel ezelőtti megvásárlása pedig a hazai magánegészségügyi szektor történetének legnagyobb akvizíciója volt.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.