3p

A régiós piacvezető szegedi MediTeam Zrt. megvásárlásával újabb markáns lépéssel folytatja országos hálózata kiépítését a Doktor24 és az UNION Biztosító. A szegedi akvizíció újabb 1,2 millió ember számára teszi elérhetővé az évi 400 ezer orvos-beteg találkozót lebonyolító Doktor24 szolgáltatásait.

A Dél-Alföld régió piacvezető szolgáltatójának, a negyedszázados múltra visszatekintő MediTeam Zrt-nek a megvásárlásával folytatja országos hálózatának kiépítését a Doktor24. Az akvizíciót ezúttal is az UNION Vienna Insurance Group Zrt-vel közös leányvállalatán, az Első Magánegészségügyi Hálózat (EMH) Zrt-n keresztül hajtotta végre a piacvezető magánszolgáltató.

Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója. Fotó: Doktor24
Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója. Fotó: Doktor24

„Szeged negyedszázados múltra visszatekintő magánegészségügyi szolgáltatójának csatlakozásával újabb mérföldkőhöz érkeztünk: mostantól az ország lakosságának több mint fele, 5.2 millió ember egy órán belül el tud jutni valamelyik klinikánkra. Szeged határközeli város, régiós központ, vonzó alternatívát kínál a Szerbiában, Romániában élő magyaroknak is, ha magas színvonalú, megfizethető árú orvosi ellátásra van szükségük” - mondja Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója a vásárlás kapcsán a cég közleményében.

Almássy Gabriella, az UNION elnök-vezérigazgatója pedig úgy kommentálta a hírt, hogy az Union és a Doktor24 együttműködése kiszámítható és kedvező költségek mellett hozza el Dél-Magyarországra is a magánegészségügyi ellátás előnyeit és biztonságát.

A Mediteam szegedi magánklinikája, a MediCenter Szakorvosi Intézet mintegy 500 négyzetméteren, 14 rendelőben, 40 egészségügyi szakterületen kínál ellátást. 

A cég 2021-es árbevétele meghaladta a 670 millió forintot, az idei forgalom pedig a tervek szerint megközelíti az 1 milliárd forintot.

Az országos hálózatát biztosítói háttérrel fejlesztő, három évtizedes iparági tapasztalattal rendelkező Doktor24 az elmúlt két évben a hazai piac egyik vezető vegyes profilú magánegészségügyi szolgáltatója lett. Több mint 1000 orvossal és szakdolgozóval, 50+ szakterületen, 7 városban, 11 helyszínen, 100+ rendelőben nyújt alap-, járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátást: prevenciós szolgáltatásokat, diagnosztikát, gyógyítást és rehabilitációt gyermekeknek, felnőtteknek, egyéni és vállalati ügyfeleknek, valamint biztosítóknak.

Országos hálózatának kiépítését a Doktor24 a hazai privát ortopédiai ellátást megalapozó tatai Kastélypark Klinika, a szemészeti specialista Optokid és a nagy múltú Svábhegyi Gyermekgyógyintézet megvásárlásával indította el 2020-ban, amelyet 2021-ben további jelentős fejlesztések és akvizíciók követtek.

Tavaly nyáron az UNION Biztosítóval közös portfólióba került a Közép-Dunántúl régió legjelentősebb magánegészségügyi szolgáltatója, a székesfehérvári LIFE Egészségcentrum. Ősszel elindult a 3 milliárd forintból, saját zöldmezős beruházással létrehozott, kategóriateremtő Doktor24 Multiklinika Dél-Budán, megnyílt a 13. kerületi MOVE rehabilitációs és regenerációs központ, valamint átadták a Doktor24 paksi járóbeteg centrumát.

A pécsi Da Vinci Magánklinika, a Dunántúl piacvezető privát egészségügyi szolgáltatójának fél évvel ezelőtti megvásárlása pedig a hazai magánegészségügyi szektor történetének legnagyobb akvizíciója volt.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!