2p

A "dollárbaloldal" folyamatosan azért dolgozik, hogy Magyarország ne kapja meg az európai uniós forrásokat - jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Zsigó Róbert a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselőjének, Molnár Csabának a szavaira reagálva - miszerint neki hazafias kötelessége, hogy megakadályozza az uniós pénzek Magyarországra érkezését - úgy fogalmazott: felháborító, hogy mindezt egy magát magyarnak valló képviselő mondja.

Hozzátette, néhány hete a DK egy parlamenti vitában még azt bizonygatta, hogy nem ezért dolgoznak, de Gyurcsány Ferenc is újból beismerte, az EU valójában akkor ad pénzt, ha felszámolják a NER-t. "Válaszolnia kell majd a dollárbaloldalnak arra, hogy miként dolgoztak azért, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat", hiszen a DK elnöke kétszer is elismerte, hogy így tesznek - mondta a kormánypárti politikus.

Zsigó Róbert közölte: Gyurcsány Ferenc saját szavai bizonyítják, hogy Magyarország ellen politikai boszorkányüldözés folyik, pusztán politikai zsarolásról van szó, "amelynek célja a nemzeti kormány meggyengítése, hogy a kormányt rábírják a békepárti álláspontjának megváltoztatására".

Jogsértő, amit az Európai Bizottság tesz, amikor a "dollárbaloldallal" tárgyal ebben a témában, hiszen a testület működésének alapvető szabálya, hogy pártatlanul és befolyásmentesen kell tevékenykednie - fogalmazott. A fideszes politikus szégyenletes dolognak nevezte, ha "a baloldaliak a saját nemzetük ellen fordulnak" a hatalmi érdekeik érvényesítése érdekében. A DK elnöke ugyanis azt is elmondta egy rádióműsorban, hogy nekik ez a dolguk, hogy a nemzetük ellen dolgozzanak - tette hozzá.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!