<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Fontos, hogy az üzleti kockázatokat csökkenteni, a kiszámíthatóságot növelni lehessen.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és a Közbeszerzési Hatóság (KH) közösen dolgozott ki egy az építési-beruházási közbeszerzések területét érintő ajánlást, amellyel a közbeszerzési eljárásban közreműködő felek kiszámíthatóságát lehet növelni a mostani vis maior helyzetben.

Az előre nem látható hatások befolyással vannak az építési-beruházási célú közbeszerzési eljárásokra is. Illusztráció: depositphotosAz előre nem látható hatások befolyással vannak az építési-beruházási célú közbeszerzési eljárásokra is. Illusztráció: depositphotos

Amint azt az orosz-ukrán háború által kiváltott üzleti kockázatok csökkentésére alkotott ajánlásban írják, a fegyveres konfliktus előre senki által nem látható negatív gazdasági hatásokkal jár. Az építésgazdaság területén ilyenek többek között az építőanyagár emelkedés, az akadozó alapanya beszerzés, a termelés, kivitelezés lelassulása, szállítási nehézségek, üzemanyagár drágulása. Az előre nem látható hatások befolyással vannak az építési-beruházási célú közbeszerzési eljárásokra is, illetve az ezek eredményeként megkötött szerződések teljesítésére. A közbeszerzési eljárásban közreműködő valamennyi fél számára fontos, hogy az üzleti kockázatokat csökkenteni, a kiszámíthatóságot növelni lehessen.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.