2019. december 12. 12:18

Csomagban vizsgálja a kérdést a kormány.

Nem kaptak jó hírt a kórházak a mai Kormányinfón, a kormány ugyanis még mindig nem hozott döntést az adósságállomány rendezéséről, és megvan az esélye annak, hogy erre idén már nem kerül sor. Valójában a beszállítók lehetnek csalódottak.

Az egészségügyben évről évre tetemes, 50-60 milliárd forintos adósság halmozódik fel a finanszírozási anomáliák miatt. Ez arra vezethető vissza, hogy nincs összhangban a kórházakban nyújtott ellátások és az ahhoz biztosított költségvetési fedezet. Több helyen nyújtanak fenntarthatatlan szolgáltatásokat, máshol az alapfeladatok ellátásához sem elég a pénz.

Fotó: MTI Fotó: MTI

Az eddigi években a kormány rendre november táján rendezte az adósság java részét, elsősorban a hosszabb ideje meglévőeket. Idén ilyen döntés még nem született, és a mai Kormányinfón elhangzottak szerint lehet, hogy nem is fog.

Gulyás Gergely miniszter ezzel kapcsolatos kérdésünkre elmondta, hogy a kormány idén még foglalkozik az egészségüggyel. Nem csak az adóssággal, hanem az ágazat finanszírozási alapkérdéseivel, amely során választ próbálnak adni az egészségügyben jelentkező problémákra. E csomag részeként kerül sor az adósság megvizsgálására, de a kérdés komplexitása miatt erre lehet, hogy csak a jövő évben kerül sor.

Felhívtuk a miniszter figyelmét, hogy ez a helyzet  jobban sújtja a beszállítókat, rajtuk csattan az ostor, mert hitelezni kénytelenek a kórházakat, mire Gulyás azt válaszolta, hogy van, ahol ez a helyzet, máshol meg nem ez. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.