2p

Csomagban vizsgálja a kérdést a kormány.

Nem kaptak jó hírt a kórházak a mai Kormányinfón, a kormány ugyanis még mindig nem hozott döntést az adósságállomány rendezéséről, és megvan az esélye annak, hogy erre idén már nem kerül sor. Valójában a beszállítók lehetnek csalódottak.

Az egészségügyben évről évre tetemes, 50-60 milliárd forintos adósság halmozódik fel a finanszírozási anomáliák miatt. Ez arra vezethető vissza, hogy nincs összhangban a kórházakban nyújtott ellátások és az ahhoz biztosított költségvetési fedezet. Több helyen nyújtanak fenntarthatatlan szolgáltatásokat, máshol az alapfeladatok ellátásához sem elég a pénz.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Az eddigi években a kormány rendre november táján rendezte az adósság java részét, elsősorban a hosszabb ideje meglévőeket. Idén ilyen döntés még nem született, és a mai Kormányinfón elhangzottak szerint lehet, hogy nem is fog.

Gulyás Gergely miniszter ezzel kapcsolatos kérdésünkre elmondta, hogy a kormány idén még foglalkozik az egészségüggyel. Nem csak az adóssággal, hanem az ágazat finanszírozási alapkérdéseivel, amely során választ próbálnak adni az egészségügyben jelentkező problémákra. E csomag részeként kerül sor az adósság megvizsgálására, de a kérdés komplexitása miatt erre lehet, hogy csak a jövő évben kerül sor.

Felhívtuk a miniszter figyelmét, hogy ez a helyzet  jobban sújtja a beszállítókat, rajtuk csattan az ostor, mert hitelezni kénytelenek a kórházakat, mire Gulyás azt válaszolta, hogy van, ahol ez a helyzet, máshol meg nem ez. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!