Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Akkor is megkezdheti a Lánchíd felújítását a főváros, ha nincs megállapodás a kormánnyal.

A Lánchíd felújításáról szóló kivitelezési szerződés megkötéséhez nincs szükség a támogatási szerződés aláírására a kormánnyal, attól függetlenül munkához kezdhet az A-Híd, amely nettó 18,7 milliárd forintos ajánlatával elnyerte a megbízást. - írta a 24.hu. 

Van pénz a felújításra (Fotó: Wéber Balázs/Privátbankár.hu)Van pénz a felújításra (Fotó: Wéber Balázs/Privátbankár.hu)

A munkákat elméletileg február végén kezdhetnék meg, de a BKK közleménye e felől némi kétséget ébresztett, abban az állt, hogy „már csak a magyar kormány által ígért, de mind a mai napig meg nem kötött támogatási szerződés hiányzik, amely lehetővé tenné a felújítás megkezdését.” Ezzel arra a 6 milliárd forint költségvetési támogatásra utaltak, amelyet még az előző főpolgármester, Tarlós István idejében ígért meg a kormány, majd ezt a Karácsony Gergely vezette önkormányzatnak is megerősítették, tavaly októberben határozat formájában is.

A BKK a lap kérdésére megerősítette, hogy a fővárosi önkormányzat a feladat megvalósításához szükséges teljes összeg, azaz 26,75 milliárd forint biztosítására vállalt kötelezettséget.

Ezt a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa 2/2020-10-15/FKT határozatában foglalt azon kormányzati ígéretben bízva teszi, hogy a kivitelezési feladathoz a központi költségvetés a fővárosnak 6 milliárd forint támogatást biztosít

 – áll a lapnak küldött válaszban.

Az önkormányzat azért választotta ezt a megoldást, vagyis teremtette elő a fedezetet, hogy mielőbb megkezdődhessen a híd felújítása – hangsúlyozta a BKK. Ez a lépés ugyanis azt jelenti, hogy a kivitelezési szerződés megkötéséhez nincs szükség a támogatási szerződés aláírására a kormánnyal, attól függetlenül munkához kezdhet az A-Híd - írta a 24.hu.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.