2019. március 8. 12:04
mfor.hu

Nőnap alkalmából egy speciális infografikával állt elő a Központi Statisztikai Hivatal, ami az informáláson túl arra is jó, hogy kiderül, mennyire le vannak maradva a magyar nők az EU-tól.

A nemzetközi nőnap alkalmából a témához kapcsolódó infografikát készített a Központi Statisztikai Hivatal, melyen néhány főbb adatot összegzett. Ezek a tájékoztatáson arra jók még, hogy kiderüljön, több szempontból nézve is van még hova fejlődie a magyar nőknek.

Az infografika szerint ugyan a demográfiai célok felől közelítve a magyar nők helyzetét, nem lehet ok panaszra, hiszen a magyar nők az EU átlagánál korábban szülik meg az első gyereküket, 28 évesen szemben az EU 29,1 évével.

Nem állnak jól azonban a magyar nők a foglalkoztatás, a várható élettartam és a felsőfokú végzettséget tekintetében. A magyar nők az unió átlagánál ugyanis

  • 4,5 évvel rövidebb ideig élnek,
  • 2,2 százalékponttal alacsonyabb a foglalkoztatási arány a körükben,
  • és a 25-64 éves nők körében 6,4 százalékponttal alacsonyabb a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya.

A családi kasszára nézve viszont örömteli is lehet, hogy az internetes vásárlás még nem terjed el annyira, mint az EU-ban, hiszen a magyar nők 26 százaléka vásárol rendszeresen az interneten szemben az átlag 49 százalékkal.

Egyetlen területen viszont kimagaslóak a magyar nők: a vezetők körében 39,3 százalékos arányban képviselteti magát a szebbik nem szemben az EU 33,6 százalékos átlagával.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.