2019. március 8. 12:04
mfor.hu

Nőnap alkalmából egy speciális infografikával állt elő a Központi Statisztikai Hivatal, ami az informáláson túl arra is jó, hogy kiderül, mennyire le vannak maradva a magyar nők az EU-tól.

A nemzetközi nőnap alkalmából a témához kapcsolódó infografikát készített a Központi Statisztikai Hivatal, melyen néhány főbb adatot összegzett. Ezek a tájékoztatáson arra jók még, hogy kiderüljön, több szempontból nézve is van még hova fejlődie a magyar nőknek.

Az infografika szerint ugyan a demográfiai célok felől közelítve a magyar nők helyzetét, nem lehet ok panaszra, hiszen a magyar nők az EU átlagánál korábban szülik meg az első gyereküket, 28 évesen szemben az EU 29,1 évével.

Nem állnak jól azonban a magyar nők a foglalkoztatás, a várható élettartam és a felsőfokú végzettséget tekintetében. A magyar nők az unió átlagánál ugyanis

  • 4,5 évvel rövidebb ideig élnek,
  • 2,2 százalékponttal alacsonyabb a foglalkoztatási arány a körükben,
  • és a 25-64 éves nők körében 6,4 százalékponttal alacsonyabb a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya.

A családi kasszára nézve viszont örömteli is lehet, hogy az internetes vásárlás még nem terjed el annyira, mint az EU-ban, hiszen a magyar nők 26 százaléka vásárol rendszeresen az interneten szemben az átlag 49 százalékkal.

Egyetlen területen viszont kimagaslóak a magyar nők: a vezetők körében 39,3 százalékos arányban képviselteti magát a szebbik nem szemben az EU 33,6 százalékos átlagával.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.