<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Nőnap alkalmából egy speciális infografikával állt elő a Központi Statisztikai Hivatal, ami az informáláson túl arra is jó, hogy kiderül, mennyire le vannak maradva a magyar nők az EU-tól.

A nemzetközi nőnap alkalmából a témához kapcsolódó infografikát készített a Központi Statisztikai Hivatal, melyen néhány főbb adatot összegzett. Ezek a tájékoztatáson arra jók még, hogy kiderüljön, több szempontból nézve is van még hova fejlődie a magyar nőknek.

Az infografika szerint ugyan a demográfiai célok felől közelítve a magyar nők helyzetét, nem lehet ok panaszra, hiszen a magyar nők az EU átlagánál korábban szülik meg az első gyereküket, 28 évesen szemben az EU 29,1 évével.

Nem állnak jól azonban a magyar nők a foglalkoztatás, a várható élettartam és a felsőfokú végzettséget tekintetében. A magyar nők az unió átlagánál ugyanis

  • 4,5 évvel rövidebb ideig élnek,
  • 2,2 százalékponttal alacsonyabb a foglalkoztatási arány a körükben,
  • és a 25-64 éves nők körében 6,4 százalékponttal alacsonyabb a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya.

A családi kasszára nézve viszont örömteli is lehet, hogy az internetes vásárlás még nem terjed el annyira, mint az EU-ban, hiszen a magyar nők 26 százaléka vásárol rendszeresen az interneten szemben az átlag 49 százalékkal.

Egyetlen területen viszont kimagaslóak a magyar nők: a vezetők körében 39,3 százalékos arányban képviselteti magát a szebbik nem szemben az EU 33,6 százalékos átlagával.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.