<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Dr. Jakab Ferenc az egyik legnagyobb veszélyt a vírustagadásban látja, amikor hozzá nem értő emberek osztják az igét a koronavírusról, amely az influenzánál jóval több szövődményt tud okozni. 

A nyomdai átfutás miatt interjúnk még akkor készült a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának vezetőjével, amikor minimális volt a fertőzöttek növekedése, s azóta sajnos be is igazolódott Jakab professzor véleménye.

Dr. Jakab Ferenc virológus szerint nem hullámokról, hanem járványról kell beszélni. Fotó: youtube
Dr. Jakab Ferenc virológus szerint nem hullámokról, hanem járványról kell beszélni. Fotó: youtube

„A második hullám kezdetét az jelzi, ha hirtelen ugrásszerű növekedés tapasztalható a fertőzöttek számában, de a napi 20-30-40 új megbetegedés még nem tekinthető annak” – mondta augusztus 24-én.

Azóta valóban van olyan nap, amikor 100-zal több embert diagnosztizálnak koronavírussal az előző napi adatokhoz képest, tehát itt a második hullám, bár ezt a kifejezést nem szereti a szakember, szerinte ez ennél jóval egyszerűbb.

„Felesleges hullámokról beszélni, a lényeg, hogy van-e fertőzés és járvány, vagy nincs? Amíg Magyarországon van vírus, és beavatkozás nélkül elterjedhet, addig járványveszély van, magasabb fertőzöttségi számoknál pedig járvány” – jelenti ki a virológus.

De amit ennél jóval fontosabbnak és veszélyesebbnek tart, az a vírustagadók tábora. Az ezzel kapcsolatos véleménye a Piac & Profit legfrissebb számában olvasható, amely már elérhető az újságárusoknál.