2p

Dr. Jakab Ferenc az egyik legnagyobb veszélyt a vírustagadásban látja, amikor hozzá nem értő emberek osztják az igét a koronavírusról, amely az influenzánál jóval több szövődményt tud okozni. 

A nyomdai átfutás miatt interjúnk még akkor készült a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának vezetőjével, amikor minimális volt a fertőzöttek növekedése, s azóta sajnos be is igazolódott Jakab professzor véleménye.

Dr. Jakab Ferenc virológus szerint nem hullámokról, hanem járványról kell beszélni. Fotó: youtube
Dr. Jakab Ferenc virológus szerint nem hullámokról, hanem járványról kell beszélni. Fotó: youtube

„A második hullám kezdetét az jelzi, ha hirtelen ugrásszerű növekedés tapasztalható a fertőzöttek számában, de a napi 20-30-40 új megbetegedés még nem tekinthető annak” – mondta augusztus 24-én.

Azóta valóban van olyan nap, amikor 100-zal több embert diagnosztizálnak koronavírussal az előző napi adatokhoz képest, tehát itt a második hullám, bár ezt a kifejezést nem szereti a szakember, szerinte ez ennél jóval egyszerűbb.

„Felesleges hullámokról beszélni, a lényeg, hogy van-e fertőzés és járvány, vagy nincs? Amíg Magyarországon van vírus, és beavatkozás nélkül elterjedhet, addig járványveszély van, magasabb fertőzöttségi számoknál pedig járvány” – jelenti ki a virológus.

De amit ennél jóval fontosabbnak és veszélyesebbnek tart, az a vírustagadók tábora. Az ezzel kapcsolatos véleménye a Piac & Profit legfrissebb számában olvasható, amely már elérhető az újságárusoknál.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!