<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Dr. Jakab Ferenc az egyik legnagyobb veszélyt a vírustagadásban látja, amikor hozzá nem értő emberek osztják az igét a koronavírusról, amely az influenzánál jóval több szövődményt tud okozni. 

A nyomdai átfutás miatt interjúnk még akkor készült a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának vezetőjével, amikor minimális volt a fertőzöttek növekedése, s azóta sajnos be is igazolódott Jakab professzor véleménye.

Dr. Jakab Ferenc virológus szerint nem hullámokról, hanem járványról kell beszélni. Fotó: youtubeDr. Jakab Ferenc virológus szerint nem hullámokról, hanem járványról kell beszélni. Fotó: youtube

„A második hullám kezdetét az jelzi, ha hirtelen ugrásszerű növekedés tapasztalható a fertőzöttek számában, de a napi 20-30-40 új megbetegedés még nem tekinthető annak” – mondta augusztus 24-én.

Azóta valóban van olyan nap, amikor 100-zal több embert diagnosztizálnak koronavírussal az előző napi adatokhoz képest, tehát itt a második hullám, bár ezt a kifejezést nem szereti a szakember, szerinte ez ennél jóval egyszerűbb.

„Felesleges hullámokról beszélni, a lényeg, hogy van-e fertőzés és járvány, vagy nincs? Amíg Magyarországon van vírus, és beavatkozás nélkül elterjedhet, addig járványveszély van, magasabb fertőzöttségi számoknál pedig járvány” – jelenti ki a virológus.

De amit ennél jóval fontosabbnak és veszélyesebbnek tart, az a vírustagadók tábora. Az ezzel kapcsolatos véleménye a Piac & Profit legfrissebb számában olvasható, amely már elérhető az újságárusoknál.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.