1p

Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató vezetője jó hírnévhez való személyiségi jogának megsértése miatt indított eljárást.

A 444.hu utalt arra, hogy a Mega Film készítette az Elkxrtuk című filmet, ami a 2006. őszi budapesti események apropóján készült, és amit 2021 őszén - az október 23-i megemlékezések előtt - mutattak be a mozik.

Fontos eleme lett a film a Fidesz tavaly felpörgő gyurcsányozós kampányának: a párt politikusai és influenszerei egy emberként népszerűsítették, és még Orbán Viktor Facebook-oldala is beszállt a kampányba - írta a lap.

A portál emlékeztetett: az egyik főszereplő „Endre”, a szocialista politikusok körül forgolódó közvélemény-kutató, akit a filmben Bokor Barna alakít. Ő az, aki a háttérből irányítja a baloldali kormány döntéseit, hamis kutatási eredményekkel manipulálja a közvéleményt, és titokban miniszterekkel egyeztet arról, hogy melyik újságírót érdemes megfigyelni.

Azt, hogy a karaktert Hannról mintázták, Kálomista Gábor producer - akinek társa Helmeczy Dorottya társproducer - nem tagadta, sőt a film honlapján ezt egy kép és leírás mellékelésével egyértelművé is tették - tette hozzá a portál.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!