TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Messzire gyűrűzik a hét legnagyobb magyar történésének híre.

A New York Times-hoz is eljutott a magyar lakástakarék-sztori híre. Az amerikai lap a Reuters tudósítását vette át.

A cikk röviden összefoglalja, mi történt hétfőn, és hogy mi várható ma: leírják, hogy a magyar kormány eltörölni készül a lakástakarékok állami támogatását, mert az az érvelésük szerint költséges, nem hatékony, és nem serkenti az új házak építését. Megemlítik, hogy a törvényjavaslatról már kedden szavaz is a parlament, és ha átmegy a kezdeményezés, az nem csak az Erste Bank és a Fundamenta profitját torpedózhatja meg, de rosszul jár vele a hazai OTP Bank is.

Felidézik, hogy 2010-es hatalomátvétele után Orbán Viktor miniszterelnök komoly adókat vetett ki a bankokra, és, hogy finanszírozza az államháztartást, olyan intézkedéseket hozott, melyek a hitelezőknek nem kedveztek, a hitelfelvevőknek viszont igen. 2015-ben aztán csökkentette a bankadót, és azóta nem hozott meg további, egyoldalú intézkedéseket, amelyek hátrányosan érintették volna a bankokat.

A lap megírja, hogy a gyorsított tempójú intézkedést a magyar gazdaság általános erősödése és a hitelezés fellendülése közepette húzzák meg: a törvényjavaslat az egész piacot váratlanul érte.

A cikk idézi a törvényjavaslatot benyújtó Bánki Erik szavait, és leírja, hogy a gazdasági bizottság fideszes elnöke szerint az ltp-rendszeren a pénzintézetek kerestek, az állam és az adófizetők pedig nem jártak jól. Kiemelik, hogy Bánki szerint az elmúlt nyolc évben a legnagyobb szolgáltató intézmények 60 milliárd forintos profitra tettek szert, az államnak viszont 70 milliárdba került a program.

A lap idézi a Duna House Holding álláspontját is, mely szerint a támogatás visszavonása lenullázhatja a program volumenét, illetve hogy a változás középtávon a hitelközvetítői szektor konszolidációját idézheti elő, ami növelheti a cég részesedését a jelzálogkölcsönök piacán.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.