2018. május 14. 12:51
mfor.hu

A szigorított verziót.

Még a nyári szünet előtt szeretnék befejezni az Országgyűlésben a "Stop Soros" törvénycsomag részletes vitáját, így legkésőbb július elejéig lehetőség nyílik a javaslat elfogadására, mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Ugyanakkor a választók akaratából, a Fidesz-KDNP kétharmados többségének birtokában lehetőség nyílt annak az alaptörvény-módosításnak az elfogadására is, amely kimondja, hogy az Országgyűlés felhatalmazása nélkül idegen népesség nem telepíthető be Magyarországra - tette hozzá Kocsis az MTI összegzése szerint.

Rogán Antal pedig a gazdasági bizottsági meghallgatásán mondott témába vágót az ATV tudósítása szerint. Rogán megismételte, amit már korábban is hangoztatott, hogy a Stop Soros szigorúbb lesz, "át is szabjuk". Újdonság volt viszont, hogy kijelentette: Orbán Viktor miniszterelnök már pénteken - ha a miniszterek leteszik a parlamentben az esküt és az új kormány megalakul -, kiosztja a Stop Soros szigorításával kapcsolatos feladatokat Trócsányi László igazságügyminiszternek és Pintér Sándor belügyminiszternek. Június első hetében pedig már tárgyalni szeretnék a parlamentben a Stop Soros-javaslatot, és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítást.