Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Holnap 10-kor kerül sor a dokumentum benyújtására.

Holnap nyújtja be a kormány a 2021-es költségvetési törvényjavaslatot a parlamentnek, a ceremónián Varga Mihály pénzügyminiszter és Kövér László házelnök vesz részt.

Varga Mihály és Kövér LászlóVarga Mihály és Kövér László

A sajtó munkatársai a járványhelyzetre tekintettel nem lehetnek jelen a 10 órakor kezdődő eseményen, amit azonban élőben fognak közvetíteni, és az írásban feltett kérdésekre is válaszokat kaphat a média.

Közben a parlament már lajstromba is vette a javaslatot a benyújtott dokumentumok között,  T/10710-es számon. A költségvetést azonban csak holnap töltik fel.

Lapunk több cikkben foglalkozott az előterjesztéssel, bemutattuk a főszámokat, a Költségvetési Tanács jelentése alapján, megírtuk, hogy mekkora inflációval, ezzel összefüggésben pedig nyugdíjemeléssel számolhat a kormány, valamint arra is felhívtuk a figyelmet, hogy az adóbevételi számok alapján mégsem várható nagy átalakítás a kisadózó vállalkozások tételes adójában, holott erről volt szó a járványhelyzet előtt.

Arra is rámutattunk, hogy bár a parlament évek óta nyár elején fogadja el a következő évi büdzsét, jelen helyzetben különösen nagy a bizonytalanság az idei és jövő évi makrogazdasági kilátásokat illetően, ezért nagy a valószínűsége, hogy nem lesznek tarthatók a számok. Erre nyugodtabb években is volt példa.

A bizonytalanságot jelzi, hogy a kormány egy héttel többet ült az előterjesztésen, mint tervezte (az eredeti ütemezés szerint előző kedden kellett volna benyújtjania a parlamentnek), és egy Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter jelentette be érdeklődésünkre, hogy nincs egyetértés a miniszterek között a GDP idei alakulásáról (amiből kiindulva lehet meghatározni a jövő évi növekedési ütemet, ezzel együtt a költségvetést). Több miniszter inkább a Magyar Nemzeti Bank 2-3 százalékos növekedési előrejelzését fogadja el, s nem a Pénzügyminisztérium 3 százalékos visszaesését.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.