1p

A pénzügyminiszter új videójában a gazdaság újraindításának költségvetéseként hivatkozik rá.

Elkészült Magyarország 2021-es költségvetésének tervezete, és ezt kedden Varga Mihály be is nyújtja - jelentette be maga a pénzügyminiszter hétfő reggeli facebookos videójában az 1848-as Magyar Közlöny és az 1868-as állami költségvetés társaságában.

Varga a videóban azzal kapcsolja össze a pendrive-ján pihenő 2021-es költségvetés-tervezetet és Kossuth Lajos 1848-as költségvetési tervét, hogy utóbbi tartalmazott egy előirányzatot a kolerajárvány elleni védekezésre - akkor ez 1500 forintos volt - , a jövő évi büdzséjavaslatnak pedig az Egészségbiztosítási és Járvány Elleni Védekezési Alap a része, közel 3000 milliárd forintos összeggel.

A pénzügyminiszter arról beszél, hogy a járványhelyzet megengedi, hogy óvatosan, de újraindítsuk az életet Magyarországon, ennek megfelelően tervezték meg a költségvetést is, melyre végül a gazdaság újraindításának költségvetéseként hivatkozik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!