2020. május 25. 08:16
mfor.hu

A pénzügyminiszter új videójában a gazdaság újraindításának költségvetéseként hivatkozik rá.

Elkészült Magyarország 2021-es költségvetésének tervezete, és ezt kedden Varga Mihály be is nyújtja - jelentette be maga a pénzügyminiszter hétfő reggeli facebookos videójában az 1848-as Magyar Közlöny és az 1868-as állami költségvetés társaságában.

Varga a videóban azzal kapcsolja össze a pendrive-ján pihenő 2021-es költségvetés-tervezetet és Kossuth Lajos 1848-as költségvetési tervét, hogy utóbbi tartalmazott egy előirányzatot a kolerajárvány elleni védekezésre - akkor ez 1500 forintos volt - , a jövő évi büdzséjavaslatnak pedig az Egészségbiztosítási és Járvány Elleni Védekezési Alap a része, közel 3000 milliárd forintos összeggel.

A pénzügyminiszter arról beszél, hogy a járványhelyzet megengedi, hogy óvatosan, de újraindítsuk az életet Magyarországon, ennek megfelelően tervezték meg a költségvetést is, melyre végül a gazdaság újraindításának költségvetéseként hivatkozik.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.