<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Harmadával drágultak a hatósági tarifák Budapesten, ám a taxitársaságok tagdíjemelést terveznek.

A 24.hu információ szerint a taxisok nem sokáig örülhettek a tarifaemelésnek, mivel több fővárosi taxitársaság az emelést követően már meg is növelte a tagdíj összegét, a többiek pedig tervezik az emelést. A portál szerint a Főtaxi közel havi 40 ezer forinttal emelte meg a tagdíjat, vagyis azt az összeget, amiért a sofőr az adott társaságnál dolgozhat – forrásaik arról számoltak be, hogy heti 9500 forinttal növelték ennek összegét.

Jön az áremelés a taxisoknál is. Fotó: DepositphotosJön az áremelés a taxisoknál is. Fotó: Depositphotos

Információik szerint a City Taxinál ennél kisebb mértékű emelést vezettek be, itt havi 10 ezer forinttal nőtt a tagdíj, de a Boltnál is többet kell egyébként fizetniük a taxisoknak, miután ők százalékos rendszerben működnek. Egy, a 24.hu-nak nyilatkozó taxis arra is panaszkodott, hogy a használt autók árának növekedése szintén komoly gondot okoz a taxisoknak, miután 10 évnél öregebb autóval nem lehet dolgozni.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke konkrét emelésekről nem tud, de információi szerint több társaság is tervezi a tagdíjak növelését. Hozzátette, ez szerinte érthető is. Pozitívumnak nevezte viszont, hogy az eltérő mértékű esetleges emelések következtében akár egy verseny is kialakulhat a piacon, ami nem feltétlenül tenne rosszat a taxisoknak.

(24.hu)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.