3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A pénztárca kiválasztása nagy dilemma: ma már nem csak a pénzünket tároljuk benne, és nagyon különböző igények vannak az egyéb funkciókat illetően. Leginkább a méret kérdéses, mivel sokan a személyes okmányaik számára is itt találnak helyet. De számít a forma, a kialakítás, a praktikus megoldások. Milliónyi különböző pénztárca közül lehet válogatni, hogy mindenki megtalálja a hozzá leginkább passzolót.

Kicsi vagy nagy?

Míg a férfiak rendszerint a minél kisebb fazonokat preferálják, a női pénztárcák közt jó néhány hatalmas darabot lehet találni. Ennek magyarázata leginkább az, hogy a nők a pénzen kívül sok más dolgot is tárolnak a pénztárcában: a párjuk, barátnőjük, gyermekeik fotóját, kedvezménykártyákat, utalványokat stb. Ezeknek bizony kell a hely, ha nem akar az ember egy zsúfolt, átláthatatlan pénztárcát.

Családos hölgyeknél ugyanakkor sokszor a gyerekek okmányai is az anya pénztárcájában lapulnak, ezért csakis egy nagyméretű, sokrekeszes tárca jöhet szóba. Ezt kiválthatjuk kisebb tárcával, mellé pedig egy kártyatartóval, ha nem érezzük gondnak, hogy mindkettőre figyelni kell.

Szükség lehet ugyanakkor néha kisebb méretű tárcákra is, amik elférnek például egy kézitáskában, ha olyat kíván meg az alkalom. Ezekbe nem tudjuk a fél életünket belepakolni, de a legszükségesebb dolgok beleférnek (személyazonosságot igazoló okmány, pénz, esetleg TAJ-kártya).

Nem csupán egy kellék, inkább kiegészítő

Ami a designt illeti, nem véletlen, hogy annyi különböző pénztárcával találkozhatunk. Ugyanis egyszerű funkcionális kellékből a tárcák mára kiegészítővé nőtték ki magukat – különösen a nagyobb méretűek. Éppen ezért vannak különböző stílusú darabok, kezdve a lazább, bohém stílus tárcától az egészen elegánsakig.

Némelyik méreténél fogva egy kézitáskát is képes helyettesíteni: van, amelyikbe belefér például a telefonunk, de egy kisebb lakáskulcs vagy slusszkulcs is.

Mivel kiegészítőként funkcionál, a megfelelő pénztárca kiválasztásakor érdemes figyelembe venni, hogy általában hogyan öltözködünk, milyen megjelenés jellemző ránk. Ha a munkahelyünk miatt elegánsabb a stílusunk, akkor ehhez igazítsuk a tárcánkat is. Amennyiben sportosabb típusok vagyunk, és nem szoktunk különösebben kiöltözni, nyugodtan választhatunk egy hétköznapibb darabot. A színek és a minta tekintetében is tartsuk ezt szem előtt, a forma ugyanakkor lehet bármilyen, ami megfelel számunkra.
Az biztos, hogy egy letisztult bőr pénztárcával nem nagyon lehet mellényúlni, hiszen mindenhez passzol, bármilyen helyzetben megállja a helyét.

Kitéve a mindennapos használatnak

Semmiképp se felejtsük el, hogy egy pénztárcát általában nagyon igénybe vesz a tulajdonosa. Mindenhová viszi magával, napi szinten használja. Ezért fontos, hogy strapabíró darab legyen, ha nem akarunk havonta újat vásárolni belőle. Lehet fillérekért is pénztárcát venni, de ezek nem biztos, hogy túl sokáig fogják bírni. Jobban járunk egy picit talán drágább, de minőségi darabbal.

Ha nem bíztuk a véletlenre a választást, akkor egy színvonalas pénztárca hosszú éveken át tud jó szolgálatot tenni a mindennapokban.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!