<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Áder János Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványa (KBKA) közbeszerzésen találta meg a céget, akivel nyáron Gödöllőn rendez majd természetvédelmi fesztivált.

A köztársasági elnök alapítványa 2022. május 27-29. között rendezi meg a Gödöllői Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált. Ennek keretében zajlik majd a Nemzetközi Természetfilm és Környezetvédelmi Filmszemle, valamint a Kárpát-medence Természeti Értékei Filmszemle is. Erre a feladatra írt ki gyorsított közbeszerzést az alapítvány, amelyet bruttó 65 millió, nettó 59,3 millió forintért az egyetlen pályázó, a Clair & Curtis Communication Tanácsadó Kft. nyert el.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány tavasszal ismét környezetvédelmi fesztivált rendez. Fotó: MTI/Koszticsák SzilárdA Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány tavasszal ismét környezetvédelmi fesztivált rendez. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A nyertes cég, a Clair & Curtis Communication Tanácsadó Kft. az elmúlt évek fejlődése után tavaly épp kevesebb nettó árbevételt produkált (2019-ben 946 milliót, míg 2020-ban 604 millió forintot), nyeresége mégis pont fordítva alakult. Míg 2019-ben 3,2 millió, addig 2020-ban 12,4 milliót könyvelhetett el adózott eredményként. A tulajdonosok cégtörténetéből az derül ki, hogy 2014-ben felszámolták a Felcsúton bejegyzett, hasonló nevű Clair & Curtis Kft.-t, de a közbeszerzést elnyert Clair & Curtis Communication Kft-t 2007-ben már budapesti címmel megalapították.

Azért volt szükség gyorsított eljárásra, mert a szervezők későn tudtak a helyszínt biztosító Gödöllői Királyi Kastély Nonprofit Kft.-vel megállapodni. Így most rohamtempóban kell a beérkezett 1800-2000 filmet zsűrizni, s a vetítésre kerülő maximum 100 filmet lefordítani és feliratozni. Az alapítvány célja a rendezvénnyel az, hogy minden állampolgárban tudatosítsa, személyes felelőssége van a klímaváltozással szembeni fellépésben. A Fesztivál és a Filmszemlék évek óta megrendezésre kerülő rendezvények, most is 30 000 ezer látogatóra számítanak.

Az alapítvány bevételeit tekintve egyébként ez az összeg egy csepp a tengerben.

Áder János, - aki egyébként jelenleg Ghánában és Kenyában tartózkodik hivatalos úton -, 2016-ban hozta létre a klímavédelmi alapítványát 85 millió forintból.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.