Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A szerda éjszaka megjelent Magyar Közlöny komoly kormányzati pénzmozgatásról adott hírt.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozat szerint a Miniszterelnöki Kormányiroda alá tartozó központi tartalékok rendkívüli kormányzati intézkedések füle alól 27,177 millió forintot csoportosítanak át az Agrárminisztérium részére, ennek legnagyobb része egy 15,177 millió forintos „dologi kiadások” tételre megy majd, míg 10,434 millió forintot személyi juttatásokra fordítanak majd.

A Gazdaságvédelmi Alapból 285 974 800 forint átmozgatásáról döntött a kormány, ennek döntő többsége, mintegy 276 974 800 az Agrárminisztériumhoz tartozó környezet- és természetvédelmi feladatok alá eső beruházások fülre fordítódik majd, míg további 9 millió forintot az egyes dologi kiadások megfinanszírozására irányoztak elő. Szintén a Gazdaságvédelmi Alapból kerül ki az a 117 millió forint, amelyet a Nemzetközi Sportközpontokra költ a kormány.

Döntés született a Gazdaságvédelmi Alap terhére egy több mint 13 milliárd forintos összegről is, ebből 12 198 955 000 forintot a Magyar Turisztikai Ügynökség kap szakmai feladatainak ellátására, míg további 1,6 milliárd forint a Miniszterelnökség tulajdonosi joggyakorlásába tartozó gazdasági társaságok tőkeemelésére és beruházásaik támogatására megy.

A Központi Maradványelszámolási Alapból 15 869 977 830 forintot osztott szét a kormány, ebből a legnagyobb, mintegy 14,73 milliárdos összeg a Pénzügyminisztériumhoz tartozó „egészségipari vállalatok versenyképességének javítása” tételre megy majd, míg több mint 1 milliárd forint a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál landolt, ebből több mint 285 millió forint jut a külképviseletek igazgatására. A nagyobb tételek mellett jutott 100 millió forint az Országos Polgárőr Szövetségnek is.

Végül a Járvány Elleni Védekezési Alaphoz is hozzányúlt a kormány – a kivett 126 706 026 000 forint az egyetemek és főiskolák részére megy majd.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.