<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ezt a Twitteren közzétett videójában jelentette be tegnap este.

A leköszönő amerikai elnök elítélte az amerikai törvényhozás épülete, a Capitolium elleni szerda esti támadást. Mint mondta, felháborította az erőszak, és azok, akik benyomultak az épületbe, beszennyezték az amerikai demokrácia központját.

Hozzátette: azok, akik részt vettek az erőszakban és a rombolásban, nem reprezentálják az országot, azok pedig, akik törvényt sértettek, fizetni fognak ezért.

(Ugyanakkor szerdai gyűlésén maga ösztönözte arra a híveit, hogy vonuljanak a törvényhozás épülete elé.)

Megjegyezte: stábja minden legális eszközt bevetett, hogy kétségbe vonja a választás eredményét, és továbbra is úgy gondolja, hogy meg kell reformálni a választási törvényeket.

Kész távozni a hatalomból. (Korábbi felvétel. MTI/EPA/Pool/Kevin Dietsch)Kész távozni a hatalomból. (Korábbi felvétel. MTI/EPA/Pool/Kevin Dietsch)

Szerinte azonban most le kell nyugodniuk a kedélyeknek, és tovább kell lépni. Mostantól arra fordítja figyelmét, hogy biztosítsa a hatalom rendezett átadását. Mint mondta, a járvány miatti gazdasági válság miatt összefogásra van szükség.

Trump ezzel hallgatólagosan elismerte vereségét. A megválasztott elnököt, Joe Bident január 20-án iktatják be.

A leköszönő elnök végezetül azt mondta, hogy élete megtiszteltetése volt elnökként szolgálni az amerikai polgárokat. Híveinek pedig azt üzente:

Tudom, hogy csalódottak vagytok, de azt is akarom, hogy tudjátok: a mi hihetetlen utazásunk csak most kezdődik.

Az elmúlt napok történéseinek hátterével ebben a jegyzetben foglalkoztunk:  Vihar készül Amerikában: 74 millió Trump-hívőt nem lehet karanténba zárni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.